自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你唔睇人,,又點知有人睇你呢?
講真你話有冇做錯,真係無人可以有答案,好似我家姐五歲就要擔將凳仔煮飯,係煮比成家人食,咁你話我阿媽有冇錯?
如果有錢又有其他人代勞,咁咪有錯囉,要用"慢慢學"黎形容。
如果冇錢又冇其他人代勞,咁咪冇錯囉,因為一定要學、要識。

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

引用:送兔仔返學有時感覺上有奇異目光,訓練自立

原帖由 rabbit75 於 11-12-01 發表
送兔仔返學有時感覺上有奇異目光,訓練自立咩唔係幼稚園開始咩!我都訓練兔仔自己著校服,咩書包返學。 ...
無問題喎

公爵府

我以前放學媽咪都幫我攞書包攞到小三~諗起都覺得佢好辛苦

我以前個書包係全班第三重~唔少野~

大宅

好在而家仲有樓主你呢啲咁嘅家長, 我已諗定我第時係咁樣教下一代, 唔好飯來張口...

禁止訪問

引用:算啦.我日日都忍受緊呢d眼光,但當她們知道

子爵府

爸B勳章

唔教佢先至係對佢殘忍!
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都係咁 阿女自己咩 我唔會幫佢

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我仔由開始返學已經係自己咩書包,我一次都冇幫過佢,到小學既時候連食物袋都係自己拎哂
有時接放學都見到有D家長一接到自己小朋友就會幫佢拎哂所有野,跟住就攞D野食出黎比小朋友一路行一路食(有時見到既係一包薯片囉),其實我覺得放學都唔會餓得咁勁掛,可以返到屋企或者搵個地方坐底先食都得姐

首頁

尾頁

跳至