家事百科

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 皮sofa用mug清潔劑去污?

我都用左"激落", 真係起到d 漬, 不過, 你們是不是一邊用"激落"抺完後, 一邊要再用濕布抺走d 漬呢?

大宅

個牌子係"激落君"呀! 勁掂! 不過好快又一舊!

我淨係買過細舊裝, 唔知大舊抹皮嘅係邊款包裝?

子爵府

dcs 寫道:
我都用左"激落", 真係起到d 漬, 不過, 你們是不是一邊用"激落"抺完後, 一邊要再用濕布抺走d 漬呢?

唔係用乾布咩? 我尋晚係用乾布抹乾喎, 你地都係濕水抹, 你會濕幾多呀? 開頭我仲以為唔可以洗番再用添.

複式洋房

勁正,昨午睇到此topic,放工立刻到日本城買,忍唔住即刻試,
真的好用,以前都用過很多方法都唔得,早知唔使丟左張白色
Sofa啦。簡單/方便/快捷,要買多幾塊返屋只得. (好似係到買廣告咁). $16.9超值.

複式洋房

請問你地是否用一舊抺一次, 我抺完一次舊棉已扁哂同碎哂.

子爵府

puisze 寫道:
請問你地是否用一舊抺一次, 我抺完一次舊棉已扁哂同碎哂.

我尋晚用左半個, 宜家都仲可以用第二次, 應該唔會用得一次, 不過就真係唔可以用幾次囉, 真係比較易碎.

洋房

我去買時嗰 sales 話 le 隻唔喺抹 sofa , ......會好傷皮...乜你將 sofa 用完無鞋十十咩...............

首頁

尾頁

跳至