夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

結果係點????

一對新婚夫婦恩愛非常,每天工作後便會回家一起食飯看電視,日子久了,丈夫開始沉迷上網,漸漸冷落太太,最後太太也開始對上網產生興趣,結果每晚飯後二人便沉醉於網絡世界中,之後便上床休息,從此缺乏溝通.
在網絡世界,丈夫結識了一位女子,由初初淺談到交心,談及與太太的感情疏離,毫無溝通,每晚只顧上網,不理丈夫的需要;另方面太太在網上也結識了一位健談的男子,每晚談天說地,毫不投契,言談中也談及丈夫冷落自己,漠不關心對方,晚晚對著電腦,而這兩位網上朋友漸漸當上了他倆的傾訴對象,大家亙相安慰,共同鼓勵,時間令他們的感情有增無減,傾出感情來,終於丈夫和太太同時間地與這兩位網上朋友產生愛意.某天,他們決定相約出來見面,大家也為了當晚約會而悉心打扮.見面地點是一間羅曼蒂克的餐廳,丈夫比相約時間早到了一點,而太太便拿著相認物品在餐廳搜尋這位網友,沒多久太太便手持物品與網友相認,而丈夫也見到這位與自己暢談無數過晚上,亙生情愫的網友,但原來......太太見到的是自己丈夫,而丈夫見到的當然是自己太太.........

結果如何?我想由你們去判斷!

男爵府

大廚勳章

Re: 結果係點????

結果一定會好似以前咁恩愛

大宅

Better than before

翡翠宮

講故仔

子爵府

好媽媽勳章

我覺得結果係兩夫妻會好失望唔開心...好好傾到已經可以交心既人...原來係自己老婆同老公...咁即刻各自背判對方...點解當初唔可以好好地咁溝通...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

個結局咁戲劇性o既!

洋房

做番朋友! :cry:

大宅

畀面勳章

雖然這個是一個故事,但現實生活中也有可能發生.
當你身邊的人背叛你時,但另方面又是一個可以亙相傾訴扶持的人,內心一定充滿矛盾.大家好好思考一下為何會這樣呢?

別墅

咁點得,同陌生人講自己另一半,我接受唔到
咁已經係背叛自己既另一半啦,相約出來時就已經表示你對而個"第三者"有意,已經對婚姻唔忠誠......好唔要得喎,不能接受........

大宅

結果...我覺得會係大家都知...原來唔係忠於對方......

大宅

onon1022 寫道:
我覺得結果係兩夫妻會好失望唔開心...好好傾到已經可以交心既人...原來係自己老婆同老公...咁即刻各自背判對方...點解當初唔可以好好地咁溝通...

AGREE

公爵府

牛年勳章

相信是矛盾, 原來大家都曾經做過婚外情的事, 但原來緣份已經將我們配成一對, 究竟我們將來是點 :wink: :wink:

大宅

會好唔開心, 大家住埋同一間屋, 原來係靠電腦去溝通, 重係因為老公特登搵個唔識既人傾重開心過同自己........ :-( :-( :-(

複式洋房

結果會發現,和自己最了解最傾得埋既人,原來早就在自己身邊
得閑就黎探下小雪嵐啦 :-D 小雪嵐ソ遊樂園:http://hellocici.sinababy.com

翡翠宮

個故事好得意亦唔出奇, 我接受到原來最了解同好傾既係自己另一伴, 當發現後真係有d既驚且喜既感覺, 但我絶對接受唔到既係大家都想出去偷食

複式洋房

我會很難過,在網上結識異性,因在現實生活空虚得要命,在神交過程中充滿幻想,憧憬和冀盼.心靈的慰藉竟來自陌生人.其中淡然無味的婚姻生活不言而喻.如這故事中在相約地方相遇,我不覺得會是夫婦愛火重燃的轉捩點,反之是失敗婚姻的烙印,
是傷痕. :cry:

首頁

尾頁

跳至