意見反饋
義工

產前產後 今日: 18|主題: 241054

你們會選擇普通bb床定網床呢 ?

別墅

國民生產總值:640

你們會選擇普通bb床定網床呢 ?

頭先行街見到, 網床又可以比bb訓, 大些又可以比佢玩, 好似幾好, 價錢又合理, 你地會點選.

子爵府

國民生產總值:12008

好媽媽勳章

Re: 你們會選擇普通bb床定網床呢 ?

以我綜合有小朋友d親戚,朋友sales姐姐講,千祈唔好俾bb訓網床,因為太軟,會令到bb脊骨生長唔好,同埋自己抱起bb時要彎低腰骨,增加壓力,生完bb腰骨已經好痛,再加埋咁樣抱bb就有排腰骨痛.等bb大個d學行或識行果時先放佢入網床玩啦!
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

國民生產總值:2535

係呀, 普通bb床定網床係兩樣野o黎, 要o黎訓覺梗係用返正常既bb床啦.

複式洋房

國民生產總值:104

升得高既網床都對bb背脊都唔係太好嫁!!!! 考慮返傳統bb床啦.

別墅

國民生產總值:640

本身網床要用野墊, 唔係就好容易污穢, 如真係買會再加床(肉),你們覺得可以嗎?

複式洋房

國民生產總值:408

網床太軟,我覺得傳統BB床比較安全!

洋房

國民生產總值:72

我是比bb睡網床的,由0至現在二歲都是這樣, 我不是給他玩的, 他只是睡覺的. 我在荷花買,1880元(二年前),很好用,我在它本身的床裡再加一張二吋半的厚"玉",很好,不錯. 我貪他四周是網,bb大了,睡時會四面轉,用網的,他就不會踫到個頭了. ?-(

大宅

國民生產總值:2593

我兩種都有買,諗住晚上俾BB訓普通bb床,下午就俾BB訓網床,方便睇住佢....

複式洋房

國民生產總值:204

me too. 但係我係網床下面加左一"快"木板,唔使柯落去.

別墅

國民生產總值:736

bobopopeye 寫道:

agree!!

大宅

國民生產總值:1534

我就買咗網床, 加多張床褥, 網床四周唔駛加床圍, 感覺直氣流通d, 同埋佢大d時等佢係活動範圍大d

複式洋房

國民生產總值:242

jessica314 寫道:
[quote]
bobopopeye 寫道:

agree!![/quote]

Agree! 本來都唸住網床一物兩用,可以慳番d,可以用到大d,俾bb當playground. 但考慮到佢搖搖地 & 怕網床唔夠support唔夠硬正,驚bb訓壞條脊骨. 所以,都係揀木床仔!

因過期居留成個星期,催佢又唔出嚟,結果俾人逮介出境(肚). 26/2(出世) 3.885kg 8.55lb 2/3(5 days) 3.76kg 8.27lb 28/3(1 m) 4.71kg 10.36lb 2/5 (2m6d) 5.80kg 12.76lb

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.