論盡家傭

跳至

侯爵府

好媽媽勳章

URGENT!!!咁快有財務公司寄信o黎俾隻衰印?!?!?!

隻死印今日已經上左機,但o岩o岩番到屋企開信箱,竟然收到一封由"HEISEI FINANCE & CREDIT CO LTD"寄o黎o既信,信封面收件人係俾隻死印o既...我想請教一下,呢封信...只係一封財務公司通知佢繳交o黎香港費用o既信丫?定係隻pk印o向短短幾日已經用我地址同財務借左錢?!?!?!

封信我仲未拆,亦唔知應唔應該拆...定係要盡快將封信交俾agent呢?
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

複式洋房

Re: URGENT!!!咁快有財務公司寄信o黎俾隻衰印?!?!?!

tsznok,果封應該係你工人黎香港之前借agent錢既信。個個印傭黎之前都會有training,training既錢係到左香港之後,分七期,每期$3000還。而佢地還錢唔係俾agent,係俾另一間財務公司,我個印傭果間財務就係你上面寫果間。你不如俾封信你個agent,由佢地去搞啦.....

複式洋房

Re: URGENT!!!咁快有財務公司寄信o黎俾隻衰印?!?!?!

複式洋房

Hi Chun-chun

Does this 'HEISEI' is HK or Indo "big-ear-hole"?

大宅

以前告我個衰yan都是這間財務公司,係還agent fee。
tsznok 寫道:
隻死印今日已經上左機,但o岩o岩番到屋企開信箱,竟然收到一封由"HEISEI FINANCE & CREDIT CO LTD"寄o黎o既信,信封面收件人係俾隻死印o既...我想請教一下,呢封信...只係一封財務公司通知佢繳交o黎香港費用o既信丫?定係隻pk印o向短短幾日已經用我地址同財務借左錢?!?!?!

封信我仲未拆,亦唔知應唔應該拆...定係要盡快將封信交俾agent呢?

複式洋房

is in HK

跳至