嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

細路傷風好番, 但咳唔斷尾, 又唔想食西藥, 點算?

細路傷風好番, 但咳唔斷尾, 又唔想食西藥, 點算?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 細路傷風好番, 但咳唔斷尾, 又唔想食西藥, 點算?

食3日猴棗末, 每日1枝 (約 $100/枝), 好有效!

市面上有猴棗散 (約$60/盒 - 10枝) 及 猴棗末, 不過, 猴棗末有效 D.

複式洋房

Re: 細路傷風好番, 但咳唔斷尾, 又唔想食西藥, 點算?

Thanks!

別墅

請問你在那裡買$60/盒 - 10枝猴棗散呢???我在余仁生買$83/盒

szeszes 寫道:
食3日猴棗末, 每日1枝 (約 $100/枝), 好有效!

市面上有猴棗散 (約$60/盒 - 10枝) 及 猴棗末, 不過, 猴棗末有效 D.

民房

請問幾大bb先可以食(猴棗散)得呢 ?

My baby 10 month-
[img align=left]C:\Documents and Settings\Joe Au\桌面\Album\2005-10-09\IMGP1716.jpg-photo-1.jpg[/img]

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

JonasMaMa 寫道:
[quote]
ChunHeiBB 寫道:
請問幾大bb先可以食(猴棗散)得呢 ?

My baby 10 month-
[img align=left]C:\Documents and Settings\Joe Au\桌面\Album\2005-10-09\IMGP1716.jpg-photo-1.jpg[/img]

10 months can eat ga la, 唔苦 ga, 猴棗末 is better than 猴棗散 ga [/quote]

Becareful, if your baby have G6PD cannot eat 猴棗散 only can eat 猴棗末, because my son have G6PD so I know the diffence. Ok?

別墅

Hi AC4712,

How old your b to eat 猴棗末? My son also G6PD, 4.5 months, could he eat?

首頁

尾頁

跳至