想生BB

跳至

首頁

尾頁
y

男爵府

食了排卵藥會否容易生Twins呢,(如家族無人有孖B)

THANK YOU

別墅

Re: 食了排卵藥會否容易生Twins呢,(如家族無人有孖B)

一般嚟講, 生孖胎係遺傳
因為愛...所以等待...

大宅

畀面勳章 陪月勳章

Re: 食了排卵藥會否容易生Twins呢,(如家族無人有孖B)

醫生話機會會大d,可能生3個或4個....
不過唔係好多人會。

大宅

嘩﹗ 如果真係生3至4個點算呀﹖ 生 TWINS 都不敢想像喇. 好耐之前係TV看過一個特輯, 有一對夫婦生了3孖胎, 要賣埋層樓黎養BB添呀, 仲有起碼要2-3個人先湊得掂呀﹖

複式洋房

我之前都聽醫生講過,食排卵藥會有機會生Twins,我之前喺其他topic睇過,有嗰姊妹話佢食左排卵藥,照超聲波時發現有2個心跳,醫生証明佢應該係生Twins!!

子爵府

食排卵藥生twins or三胞胎係比自然受孕機會大好多, 同埋唔需要母系有twins既遺傳 (因為我老公個brothers係twins, 我同醫生講, 佢話父系影響比母系小). 好似我個朋友之前又打針又食藥, 仲3日照一次咁, 睇住排左2粒卵, 之後佢雖然唔成功 (應該話受左精但之後唔生長), 但如果成功的話, 佢好有幾會生twins既(夠精又游到上去的話), 不過因為係雙卵細胞, 所以係唔似樣既twins

侯爵府

2020勳章 好媽媽勳章

我都係食排卵藥先有bb,不過我陀梗唔係孖b
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

男爵府

想請問大家D排卵藥係醫生開既, 定係自己係藥房買呢?

侯爵府

2020勳章 好媽媽勳章

醫生開既.
loklok0104 寫道:
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

男爵府

loklok0104 寫道:

醫生開架.

大宅

2020勳章

醫生話生twins機會大好多 :lol:

首頁

尾頁

跳至
熱門主題