論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

工人姐姐帶了床蚤回家佢話應該喺工人宿舍野到,床蚤呢埋喺姐姐床板生蛋好核凸,仲咬我個女(3歲)
用過兩個殺蚤蛋都唔得,迫住搵滅蟲公司,開價幾千,未知得唔得!

我已經唔比姐姐去宿舍,如果再有就即炒!

聽滅蟲公司講,好多有外傭家庭都有,大家要小心呀!

大宅

受害人2號

複式洋房

回覆:musicboxjoanne 的帖子

你清理好未呀?

大宅

回覆:工人姐姐帶了床蝨回家.......

想問下向咩情況下姐姐要去工人宿舍架?

珍珠宮

引用:工人姐姐帶了床蚤回家佢話應該喺工人宿舍野

原帖由 TC214 於 11-12-02 發表
工人姐姐帶了床蚤回家佢話應該喺工人宿舍野到,床蚤呢埋喺姐姐床板生蛋好核凸,仲咬我個女(3歲):p ...
你個姐姐係咪印印?

複式洋房

回覆:cyan_yan 的帖子

姐姐平時放假去搵朋友傾偈

複式洋房

回覆:小mama 的帖子

係呀!印印

珍珠宮

引用:係呀!印印

原帖由 TC214 於 11-12-02 發表
係呀!印印
唔知係咪真,人地話印印係比賓容易帶床x返屋企

珍珠宮

大宅

好媽媽勳章

回覆 musicboxjoanne 的帖子

I'm 受害人3號........flea(Hair)....OMG.......1.5yr ago(ex-maid)......

大宅

回覆:BabyHazel 的帖子

我已經買了de粉了,謝謝你,現在的情況是每晚都被咬二至五點,很討厭呢

男爵府

畀面勳章

我嗰個bun一樣惹到bed bugs返嚟,bun印都咁多!!

大宅

好媽媽勳章

回覆 musicboxjoanne 的帖子

My ex-maid is a bun.
I think she brought the flea from the broading house of Macau......
Very very terrible......
She found over 40+ flea with "eggs" on my daughter's hair.......

大宅

回覆 BabyHazel 的帖子

OMG
so 宜家點呀?情況好D未

複式洋房

回覆:BabyHazel 的帖子

好可情憐啊!

複式洋房

回覆:musicboxjoanne 的帖子

琴日滅蟲公司黎左,被佢地搵到d呢埋喺牆"那"同埋又搵到d蛋,於是落藥水、蒸床肉、放測試貼紙。

夜晚姐姐瞓返將床(之前叫佢瞓住梳化先),今朝問佢,佢話無痕,無野咬,未知真唔真?

希望能夠keep住啦!

仲有最麻煩就要洗晒全屋衫,去磅洗好貴啊mouth:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我想問下點樣發現床蚤or頭蝨架????

複式洋房

我屋企啲蚤,又係比上手個衰印印惹番呢囉!試個買滅蚤器、沙薑粒、滅蚤粉都唔得。現在消極嘅做法,唯有見一隻殺一隻,每朝早工人摺被,叫佢睇吓啲枕頭、被,有無蚤囉!

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

回覆:工人姐姐帶了床蝨回家.......

複式洋房

回覆:miumiu0101 的帖子

床蚤主要呢喺床那、牆那,打開床板應該見到,另外最明顯就係被咬!

首頁

尾頁

跳至