自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2020勳章 好媽媽勳章 王國長老

流感高峰期將至…..有無人打左流感針?

我身體一向唔好的,好易感冒,
所以我老細出錢叫我打流感針。
琴晚去打左,真的離譜呀!
如果睇開呢個醫生的只是$80,
而walk in新客是$200吖!!
問過好多間診所都是$150-$220,
我見只是$80咁一次過叫埋老公、工人同個仔打囉。
個姑娘仲話遲吓有錢都未必有得打喎….

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 流感高峰期將至…..有無人打左流感針?

我打咗!160元!

複式洋房

麟媽媽 寫道:
個姑娘仲話遲吓有錢都未必有得打喎….

係呀!我朋友做西藥房,都話叫我快d打,遲d有錢都無得打
Jody 媽

版主

2020勳章 版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我公司 免費同我地打, 舊年都有打, 今年就 11月4日 有姑娘上來我公司打

「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

別墅

想問一下~流感針係咪都有分幾種?

王國長老

我睇過單張,今季的疫苗是針對3種流感的。
而流感疫苗都年年唔同的,
打了出年有新流感便要再打過架。

ryocarol 寫道:
想問一下~流感針係咪都有分幾種?

公爵府

2020勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我公司都有打free for staff﹐但好多同事都話會唔打﹐因為有人話打完會發燒同身體差D﹐所以我都唔會打

王國長老

唔係喎…我問過醫生….
支針唔會有反應的,
即是唔會好似BB咁,
去完健康院打針會發燒架!
我打完都無野喎,只是打完手會痺痺地,
今早有點痛同有埋針口有點興興地。
如果一向身體好壯的話唔打都得既,
但如果平日好易病既打左好D,
我SARS前試過甲型流感,
最終入左養和3日吖!

kwan0520 寫道:
我公司都有打free for staff﹐但好多同事都話會唔打﹐因為有人話打完會發燒同身體差D﹐所以我都唔會打

洋房

請問中環、金鐘或灣仔係邊度有得打?最好有信譽的醫務所。
[.

洋房

麟媽媽 寫道:
唔係喎…我問過醫生….
支針唔會有反應的,
即是唔會好似BB咁,
去完健康院打針會發燒架!
我打完都無野喎,只是打完手會痺痺地,
今早有點痛同有埋針口有點興興地。
如果一向身體好壯的話唔打都得既,
但如果平日好易病既打左好D,
我SARS前試過甲型流感,
最終入左養和3日吖!

[quote]
kwan0520 寫道:
[/quote]

請問可以介紹你醫生我嗎 ? Thank you ...
[.

複式洋房

我同婷婷都打左~~~$120一支~~

大宅

我全家人都打左啦, 連埋工人打, 大人$100一支, 小童$90一支.

別墅

請問可以去邊度打 ?
[img align=left]http://usera.imagecave.com/kae/e6.gif[/img]

珍珠宮

畀面勳章

我地等左成個week, 日日問住睇開個醫生, 終於有疫苗. 拿拿林叫工人同埋仔仔去打. 點知我仔喊住唔肯, 禽日得我工人打左同老公打. 今朝老公"夾"個仔去打針, 原來已經係最後一支, 我都未有得打呀......

醫生冇加價, 大人打就$120, 小朋友就$170.

其實近3年我地都有打針. 不過因為今年9月仔仔要打混合針, 所以諗住隔多一個月至打. 點知今年殺出流感, d疫苗突然咁緊張, 真係失哂預算

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我公司自從03年開始每年都係安排姑娘上來公司幫所有staff免費打, 而家屬就可憑coupon喺卓健打, 我全家都係年年打的。 今年已全家打哂, 因為驚再遲d會缺貨!

大宅

邊度仲有成人的流感針呀, 我附近的診所已無貨啦. 我細女仲未打呀. :-(

首頁

尾頁

跳至