婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

有無多囊性卵巢症的姐妹, 不吃藥而成功懷孕及生bb?

洋房

Re: 有無多囊性卵巢症的姐妹, 不吃藥而成功懷孕及生bb?

我唔係好知你个咩病but一年前我的卵巢有腫腫瘤做咗手術今年六月就有咗bb而且係孖bb,都ok呀,放開心情就順其自然啦!
8-) :-P :-x :-D ;-)

伯爵府

Re: 有無多囊性卵巢症的姐妹, 不吃藥而成功懷孕及生bb?

Doublefour

我都有此症問題, 但一直都唔知.
我以前仲以為自己係好難有 BB / 老公年紀大 /
曾經小產過無調理好. 因此, 好難有 BB.
所以, 我 D 經期一直都唔準...期唔準 & 量唔準.

不過, 我今次有 BB 係做左排卵表半年比醫生參考.
食左 一次 通經藥...接住食左 1 次排卵丸就有左啦 !!

原來, 多囊性卵巢病係比較易小產. 食藥係幾好去控制既
一種方法.

詳情去呢個網...睇睇.
http://www.healthwomen.com.tw/pcos.htm

希望幫到妳啦 !!!

good luck !!!

mandy

Doublefour 寫道:

本人有此症, 如果唔吃排卵丸, 成功懷孕是否=零

子爵府

doublefour,
我幾年前 check 到有呢個病, 醫生都係話無乜機會有 bb, 但我o係兩年前意外有左 bb, 我相信機會唔係咁微架!

大宅

我都有呢個症,其實只要心情愉快,不要太擔心!同樣可以有bb,我都無食藥,都生左兩個lar!

首頁

尾頁

跳至