產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

發脾氣係唔係真係會動胎氣架....

今朝俾老闆"激"親,跟住個肚就好唔舒服喇..唉....... :-(

大宅

Re: 發脾氣係唔係真係會動胎氣架....

我尋日都係呀,教教下書,激氣o左一陣,之後空堂o係教員室就有d好似period痛o既感覺喇,幾驚o係學校生呀....

大宅

咁你盡量relax自己啦,如果唔係影響到bb就唔好啦,而且你都唔想生個"pum薑"bb架 總之要保持心情愉快,要生快快樂樂的小bb

大宅

好媽媽勳章

winga_li 寫道:
我尋日都係呀,教教下書,激氣o左一陣,之後空堂o係教員室就有d好似period痛o既感覺喇,幾驚o係學校生呀....

係呀係呀,d感覺真係好似period痛咁架!!!!!

大宅

好媽媽勳章

smallping 寫道:
咁你盡量relax自己啦,如果唔係影響到bb就唔好啦,而且你都唔想生個"pum薑"bb架 總之要保持心情愉快,要生快快樂樂的小bb

經過今次之後我會喇,因為真辛苦自己又辛苦埋個bb呀...佢係肚度都可能feel到架嘛......

大宅

係呀, 我之前一發脾氣, 個肚就有d肚痛, 所以我都唔敢

大宅

係gar, 有次在公司好男女男, 之後個肚就扯住扯住. 所以而家凡事都唔會動氣, 費事影響BB :lol:

別墅

會呀,我駝亞B果時,隻狗咬我D花,我用腳踢左佢一吓,同埋
大聲鬧佢,之後就見頭暈,同埋"Bill" 冷汗

男爵府

千祈唔好激心呀,
好易早產架,
我個時比我99激親,
即刻個肚扯住o西,條氣仲唔上唔落tim,
不知幾險...
所以,大家一定要保持
心境開朗,人地話你當佢唱歌.

禁止訪問

男爵府

我都係教書,類似實用中學,啲學生好難搞,每日返到學校都要勞氣,唔鬧根本上唔到堂,其他老師唔係成日都幫到我,始終啲堂係自己嘅,其他老師亦有佢地嘅堂,邊幫得咁多... :-( :-( 所以我宜家日日都唔想返工,好驚第時BB會好閔憎 :-(

大宅

唔好發脾氣呀,我好後悔之前成日發脾氣,唔知係咪咁搞到血壓高,对BB唔住! :-(

別墅

我有之前好大脾氣,初初生左成日比d同事激到肚痛,我好怕無左個BB,所以叫自已當佢地無到,叫自已唔好咁嬲,到而家我d火收晒,我同事仲話我脾氣好左添

別墅

pingbaby,
實用中學果d學生真係好難教,如果你頂唔順就請下sick leave休息下,BB緊要呀

禁止訪問

別墅

佢又會知佢老公同賓賓有路

禁止訪問

別墅

咁慘....
之後點啊?
所以我唔敢請工人

男爵府

我都知發脾氣對BB唔好,但係無辦法,你唔發惡啲學生當你無到,咁我可以點呢?!以前未有BB,日日都同學生撐,都叫做應付到,宜家一嚟唔想動氣,體力上亦唔容許,因為一激氣個人就好辛苦,氣喘同肚脹,我都試過請sick leave,但係一日半日,返到去咪一樣,而且重要代番自己請假啲堂,重慘!我有諗過叫醫生寫長假比我,但係無端端佢唔會肯寫...

重之一句,慘! :-( :-(

別墅

pingbaby
佢地當你無到時,你又當佢地無到,佢地都無心機讀書架啦,唔好嬲咁多,仲有你同佢地撐都無用,佢地精力比你多好多,總之,傷心又傷身呀!
我阿嫂有左都可以開兩個星期病假,仲唔只一次添(不過佢係見紅)

首頁

尾頁

跳至