懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 發脾氣係唔係真係會動胎氣架....

男爵府

係呀,如果係見紅就可以叫醫生寫假,但係我無呢啲問題...我有諗過同醫生講我情緒唔好,工作壓力太大,唔知咁樣可唔可以...

其實鬧學生唔係想佢地聽書,而係控制佢地唔好搞事,因為如果唔理,佢地玩玩吓會越離譜,例如打交、走出課室、掉嘢...最後咪又係自己處理番!唉...

別墅

貓姐,
咁祝你表姐好運啦

大宅

pingbaby
麥你d学生咁衰家,知你大肚都激你。你係佢地面前扮肚痛,等佢地知驚!

別墅

我都聽過實用中學d學生好難教,總之自已身體要緊!
你預產期係幾時?幾時放產假?你試下唸住放產假就見唔到班學生,你會好開心

大宅

我覺得真係會架.....有晚我又諗起兩件前一件極唔開心嘅事, 喊左一排, 加上當時覺得馲住亞b又辛苦, 真係好激動, 點知第朝 5點幾就穿水, 喏喏 36週咋!

大宅

由 pingbaby 於 2005-10-30 11:14:27

我都知發脾氣對BB唔好,但係無辦法,你唔發惡啲學生當你無到,咁我可以點呢?!以前未有BB,日日都同學生撐,都叫做應付到,宜家一嚟唔想動氣,體力上亦唔容許,因為一激氣個人就好辛苦,氣喘同肚脹,我都試過請sick leave,但係一日半日,返到去咪一樣,而且重要代番自己請假啲堂,重慘!我有諗過叫醫生寫長假比我,但係無端端佢唔會肯寫...

重之一句,慘!

我同你都係同病相憐ga la,教書o既辛苦不足為外人道,人o地o個d工,真係最多請年假or冇薪假休息下,我o地連呢個權利都冇,請一日半日,之後返去仲辛苦過平時,我連去產檢o個d堂都係要代返,再唔返可能真係一堂空都冇,到時重辛苦

男爵府

係呀,產檢請sick leave啲堂要自己代番架... :-(
該用戶已被刪除

大宅

好媽媽勳章

以前我都諗住大肚婆會有少少特權架嘛 , 但係而家真係有左喇就發覺唔係囉..d人都唔理你既,我下個月生喇,公司d人(老闆&同事)成日都叫我出街做呢樣做咯樣,唔通唔去咩.... :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至