懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

未夠三個月

老人家話有 o左唔夠三個月都唔好同人講,怕 bb 小氣

其實好想同好朋友分享,但又怕對 bb 唔好,呢種感覺真係幾難頂

大宅

Re: 未夠三個月

我都知你好痛苦架啦,但我個時只係話比我最好最好既朋友知,而係公司就話比你最close的同事知囉,因為有什麼事佢可以第一時間幫到你先囉. 唔好唔開心啦,好快會可以比人知架啦.

伯爵府

我有咗7w啦, 同公司同事(工作時會小心d我), 父母, 幾位好朋友講咗, 其他人咪遲d先講囉

wkchoy, 你有咗幾多week呀 ?

伯爵府

我其實都好想同好朋友講呀

但我上個禮拜無端端發燒又見紅,後來先驗到,醫生話我作小產,所以我更加擔心

伯爵府

wkchoy,

噤你要休息多d啦 !!!!

男爵府

我初懷孕時都有你的煩惱, 因為有BB係件開心既事, 當然想講比人知啦!

但因為懷孕未夠三個月, 個胎唔太穩定, 好易會小產, 所以D人多數會等過左三個月才同別人講.

大宅

i didn't tell anyone until i was 4mths pregnant ga... (coz for my first pregnancy, i told my friends as soon as i knew i was pregnant (5-6weeks) & i ended having a miscarriage... so this time i didn't tell anyone until the bb was stable lor...)

伯爵府

bblui 寫道:
i didn't tell anyone until i was 4mths pregnant ga... (coz for my first pregnancy, i told my friends as soon as i knew i was pregnant (5-6weeks) & i ended having a miscarriage... so this time i didn't tell anyone until the bb was stable lor...)

你不要太傷心了,但我也很擔心會流產,我呢排成日上孕婦網,好多人都話會無端端流產又或者 bb 無心跳 :-(

大宅

我都未夠兩個月,我隻佬以經同所有人講晒,真係激死我
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

我都好早講俾人知,我又唔覺有咩問題,我諗都係怕如果touchwood冇o左又唔知點同人講o者
該用戶已被刪除

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我覺得其實都無咩所謂既,但至少要講俾公司同事同屋企人知囉.因為頭3個月有好多野要注意同特別小心,講定俾同事知,有個照應同埋人地唔會叫你做危險野丫嘛....

複式洋房

我都覺得要講俾公司同事同屋企人知.有個照應都好呃!

伯爵府

咁又係~~

不過都會等照到 BB 心跳先講,好似穩陣 D 咁

大宅

wkchoy 寫道:
咁又係~~

wkchoy,我都有你既感受.亦想等睇到心跳先同人地講.
YML,我差不多8w. 你有無去06年6月媽咪會所傾呀, 都唔覺見到你既?
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

伯爵府

Qing 寫道:
[quote]
wkchoy 寫道:
咁又係~~

wkchoy,我都有你既感受.亦想等睇到心跳先同人地講.
YML,我差不多8w. 你有無去06年6月媽咪會所傾呀, 都唔覺見到你既?
[/quote]

咦~~我計落都算係 06 年 6 月喎,不過等醫生 CONFIRM 我究竟幾多個 W 先

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

idaandho 寫道:
我都未夠兩個月,我隻佬以經同所有人講晒,真係激死我

我個胎都未穩定,我老公一樣同所有人講晒

大宅

我老公都係呀,佢明明話吾好講俾人聽,但轉個頭就話晒俾阿爸阿媽,老爺奶奶知道,初頭都嬲佢,佢算啦..佢都係開心所以忍唔住講晒俾人知傘..

伯爵府

好媽媽勳章

我有左時, 我老公都話唔好同人講住. 成日都話怕有乜變掛.

點知, 佢老豆好快就知, 跟住祖母又知, 阿叔成家又知.
跟住我發覺連佢d朋友都知...
有次同佢前上司吃飯, 本來我都無諗住講, 但係佢又忍唔住又話埋俾人知....

首頁

尾頁

跳至