意見反饋
義工
跳至
[2005年] 你地e家帶bb出街, 用手抱, 手推車, 定係用咩帶??

伯爵府

國民生產總值:18710

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你地e家帶bb出街, 用手抱, 手推車, 定係用咩帶??

用手抱好累。 你地e家帶bb出街, 用手抱, 手推車, 定係用咩帶??

別墅

國民生產總值:570

Re: 你地e家帶bb出街, 用手抱, 手推車, 定係用咩帶??

我用車仔囉..不過好麻煩既...又唔係周圍都有"車立"

手抱驚俾d細路突然係後面撞我,
(係商場成日周圍跑架嘛), 我會抱唔穩.

揹帶, 又未用得(要等佢識撐起自己個頭先用)

大宅

國民生產總值:1199

Re: 你地e家帶bb出街, 用手抱, 手推車, 定係用咩帶??

我用初生嬰兒揹帶+手抱
都好想用車仔, 因為阿B越來越重, 但用車仔好煩, 可能我屋企住得偏, 出入都要坐車, 所以覺得上落車都好辛苦, 無可能一個人帶到BB出街

伯爵府

國民生產總值:18710

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

非常同意!!
另外揹帶都唔知買边隻好
oc2005 寫道:
我用車仔囉..不過好麻煩既...又唔係周圍都有"車立"

手抱驚俾d細路突然係後面撞我,
(係商場成日周圍跑架嘛), 我會抱唔穩.

揹帶, 又未用得(要等佢識撐起自己個頭先用)

洋房

國民生產總值:197

手抱

大宅

國民生產總值:4953

2019新春慶豚圓 我的育兒心得勳章 親子王國15週年勳章

我都係手抱

禁止訪問

國民生產總值:9237

睛靈勳章

大宅

國民生產總值:1443

睇吓去邊啦.
如果去食嘢就用車仔,出去行吓就用咩帶. 我用 Aprica 初生BB就可以咩!BB係打橫嚟咩

大宅

國民生產總值:1380

我都係用車仔.方便啲!

別墅

國民生產總值:720

同老公一齊就用手抱,抱到累可以換手,
如果自己一個人同bb出街就會用揹帶,而家要打斜咩住bb,
咁就可以多對手出黎拎野.我最唔鐘意用bb車,
好麻煩,又唔方便,如果bb扭計仲煩,抱得阿b黎又推唔到架車.

禁止訪問

國民生產總值:3892

子爵府

國民生產總值:11724

因為架BB車好大架,要有老公O係度至用得,老公唔O係度就手抱,咩帶就稔住問O下姑娘用得未先用。

大宅

國民生產總值:1193

手抱 ......

我想用車仔, 但老公唔比, 要 bb 大 d 先比用喎 ~~
碧姍小說 http://pighillstory.blogspot.hk/

複式洋房

國民生產總值:158

手抱..出街唔會多過4個鈡

大宅

國民生產總值:1271

用手推車

禁止訪問

國民生產總值:12931

大宅

國民生產總值:1232

2019新春慶豚圓

我用手推車,因為太多野帶。
婷婷2005年9月7日係QE出咗世喇!出世時重3.08kg!

男爵府

國民生產總值:7084

睇下去得遠唔遠同幾多個人去街...
我同工人去就手抱or印尼"咩帶"~個塊布,
方便快趣,帶架車好煩,上落車要收車,bb唔

翡翠宮

國民生產總值:97412

好媽媽勳章

我一個人出街, 就用車仔, 阿 b 太重成 5.8kg, 手抱我頂唔順, 而且一個人出街, 唔會超過 3個鐘, 怕係街食奶....
如果遠程, 就唔揀巴士搭, 車仔又收又拎好煩又重, 會搭 mtr 同火車 .....

男爵府

國民生產總值:9233

2019勳章

bb頭仔咁細個,用得咩帶未呢?我怕佢個頭fing來fing去

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.