心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

女女今日面試10問9 唔應呀~~~!!

我女女今日幼稚園面試10問9 唔應,真係煩~~!!
其實我都知會係甘,因為佢平時都唔多鐘意出聲,
連自己叫乜名又唔講,問佢幾多歲又唔講,只係識講(猫猫,
唔要,抱我,爸爸,媽咪,狗狗,曳曳,打打,拜拜,好,唔好,乜野呀,
間中都會(講靚唔靚呀)數1,2,3,4,NO呀,喂邊個)

我都唔知點算好~~佢認圖案同形狀都OK,係對話唔得囉,
我好想佢入呢間幼稚園,不過睇佢今日表現都未必得

:-( :-(

來緊11月2日係面試第2志願,我都唔知點教佢好,已經成日
問佢叫乜名,幾多歲~~係唔理人~~ :-( :-( :-(
我應該點做呀~~~
我女兒今年8月23日3year了,她是我第一個女兒, 希望可以在這裡同大家分享湊女兒心得~~~!! :-) :-D

大宅

Re: 女女今日面試10問9 唔應呀~~~!!

emilylo0207 寫道:
我女女今日幼稚園面試10問9 唔應,真係煩~~!!
其實我都知會係甘,因為佢平時都唔多鐘意出聲,
連自己叫乜名又唔講,問佢幾多歲又唔講,只係識講(猫猫,
唔要,抱我,爸爸,媽咪,狗狗,曳曳,打打,拜拜,好,唔好,乜野呀,
間中都會(講靚唔靚呀)數1,2,3,4,NO呀,喂邊個)

我都唔知點算好~~佢認圖案同形狀都OK,係對話唔得囉,
我好想佢入呢間幼稚園,不過睇佢今日表現都未必得

:-( :-(

來緊11月2日係面試第2志願,我都唔知點教佢好,已經成日
問佢叫乜名,幾多歲~~係唔理人~~ :-( :-( :-(
我應該點做呀~~~

有D面試班
不过可能太遲

亦都吾駛担心
学校吾係睇BB
係 focus on 家長多D

下一次記得active D幫个细路, 照計分架.

我有个朋友in St. Cat, 细仔, 全程媽咪代答, 代做, 一樣攪掂.

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

不如試下用布偶公仔啦, 我都有時用屋企個mc dull扮聲同個囝傾計.

子爵府

好媽媽勳章

我都覺得試下用公仔扮聲同佢講野...或者可能有用...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

大宅

emilylo0207,
bb可能太緊張啦.....
係面試前, 你一定要放鬆d, 唔好比壓力bb同自己.
面試前1, 2日你可同BB講我會同你去同D姊姊玩, D姊姊好好人的, I feel 自然D比較好.

男爵府

emilylo0207
你不要太緊張,很多時候,是「面試」家長多過小朋友
我跟先生心目中各自都有心水學校, 自己都有小小擔心女兒面試當天耍賴
她之前面試時,因為掛住玩車車,居然跟老師說要玩車車,跟著已經不回答其他問題----其實,小朋友天性如此,只得兩歲人仔,你可以要求些甚麼?
再之前,因為有小朋友搶她的車車,佢拍table「兇」人,表示不滿

面試前,我會跟她玩「面試」遊戲, 她肯講自己個名、say bye,say thank you, 唔發脾氣便ok

11月2日? 你面試邊間? :mrgreen:

複式洋房

小米米

我11月2日係面試祟真呀,呢間都算係我第2間心儀志願,
之前面試個間係德貞幼稚園,我就想佢入呢間啦,不過要到
11月8日先知得唔得,希望到時收到取錄信啦!!

另外我一共幫佢申請左5間幼稚園來緊都有面試要去呀,
希望佢表現會好D啦~~
我女兒今年8月23日3year了,她是我第一個女兒, 希望可以在這裡同大家分享湊女兒心得~~~!! :-) :-D

首頁

尾頁

跳至