意見反饋
義工

產前產後 今日: 22|主題: 241054

BB大腿骨比較短....點算???

伯爵府

國民生產總值:16302

好媽媽勳章

BB大腿骨比較短....點算???

今朝去檢查, bb大脾骨比預產期短了成三個幾禮拜, 醫生話都係正常, 但係自己都係有d擔心....

大宅

國民生產總值:1545

Re: BB大腿骨比較短....點算???

我bb就剛剛相反,長o左兩週,醫生話大腿骨係variation最大o既,所以都唔係大問題,除非係個頭or身唔o岩週數,否則都係ok

我就唔多擔心,因為bb爸爸高,所以長d我仲覺得正常

男爵府

國民生產總值:9089

好似最主要係度頭仔,所以唔駛緊張,我想都係size問題啫.

大宅

國民生產總值:1972

莎莎莉莉
我bb都係較细,係全身,但我就好肥,bb而家先得4lb。 :-(

大宅

國民生產總值:3235

頭仔先最重要,我亞B個頭醫生話........... 肩左D........
咁怕唔怕架

[/url]

伯爵府

國民生產總值:16302

好媽媽勳章

謝謝大家的意見!

其實bb都快出世了, 真係會擔心bb出世係咪正正常常, 健健康康......無論真係touchwood有乜問題, 我都會生佢出來的. 希望真係只係誤差啦!

我又怕係因為我呢大半個月做野好忙, 一日坐係office十幾個鐘, 唔夠空間俾bb活動, 搞到bb對腳唔夠空間生長....唔知有有關! 佢個肚仔又鬼咁大喎.....十足十媽咪咁! 唯一慶幸佢都係一個活潑b, 我估都應該係健康小b啩...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.