產前產後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問尤漢維醫生好唔好?請分享?

請問尤漢維醫生好唔好?請分享?
尤醫生有耐性嗎?细心嗎?每次產檢幾錢?

子爵府

Re: 請問尤漢維醫生好唔好?請分享?

冇姊妹睇過尤醫生 ???

?-( ?-( ?-(

複式洋房

我由6週睇到依家19週, 係家姐位介紹的, 佢話個friend剛剛由有bb到接生都係睇佢, 覺得ok. 我係第一胎又係第一次睇婦科, 真係唔識點分好定唔好. 耐性我覺得ok, 每次產檢$450, 包超聲波 & 藥

民房

我都係找佢檢查&接生. 我覺得ok ga. 照US都很詳細.

大宅

請問佢幾大年紀呀及若開刀, 要多少錢呢??? 謝謝

大宅

YML

我有bb初期係睇尤漢維醫生的. 老友介紹, 我老友兩胎都係搵佢開刀生, 聽講手勢好兼且唔係好痛. 佢好pro but 平時幾cool, 但你一有問題及有d憂心, 佢就變得好caring, 仲叫我老公多d陪我&睇住我.

平時診金hk$450包u/s, 藥丸同相片, 手術費好似~hk$13000 (已張貼在診所當眼處).

但又平又好既醫生就一定多人睇. 我每次都要等1.5-2hrs (仲要係好難book). 為

大宅

fatjaimama,

謝謝你嘅寶貴意見呀, 我都係聽人講咋, 今個星期六睇佢, 都心大心細, 好煩呀, 咁請問你伍菁華是男是女呀, 係邊區架, 好唔好呢.........不過佢好似好貴呢.......

大宅

pig_2006

伍菁華是女ec. 地址係中環萬邦行, 電25236888. 佢非常pro.

我係11wk時搵佢照bb脛皮, 佢話小小偏厚. 因我係高齡, 佢就recommend 我save hk$1200唔好抽血做oscar, 不如直接做抽絨毛. 因oscar test 只係 statistical data, 並不能反映真實情況; 如做了oscar test 數值偏高的話 (may get the result in 1hr), 最終都係要做.抽絨毛.

我就係佢clinic 到即刻做

大宅

fatjaimama,

唔該晒呀, 你意見非常details, 我都係高齡, 所以好多問題及煩惱, 你嘅回應, 使我減少了一些疑慮, 真是十分感激呢..... :-( :-( :-(

大宅

另請問你做了唐氐個test未呀, 請問痛唔痛架......我好怕呀

男爵府

HI

我都係睇尤醫生的, 佢幾細心架! 又真係幾cool!
我當時是陀孖胎, 佢都叫我去政府生, 因孖b好易早產, 在政府醫院的設備好d. 尤醫生幾老實.
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

大宅

Mrswong1998 寫道:
HI

我都係睇尤醫生的, 佢幾細心架! 又真係幾cool!
我當時是陀孖胎, 佢都叫我去政府生, 因孖b好易早產, 在政府醫院的設備好d. 尤醫生幾老實.

十分同意, 尤醫生很老實, 我去睇佢擺到明唔會搵佢接生, 純粹去做oscar, 佢都解釋得好好, 不過真係好cool, 不過要等好耐, 約咗10:00, 我試過等到12:00, 不過我走咗去銀行及行街, 時間好過d!!

大宅

好媽媽勳章

我生兩胎都係搵佢, 由一開始至接生, 我兩次都係順產, very good and pro., 佢平時睇落好cool, 但好細心, 我仲成日介紹佢比d friend, 我第一胎時試過睇第二個女醫生, 後來有個friend介紹我睇尤醫生, 先知道邊d醫生先唔騙錢, 總之就very good la!!

大宅

多謝你地嘅意見呀, 好讓我可以安心去睇尤e生, 唔使心大心細, 我覺得生b嘅e生要夠細心及公道law, 因我第一胎咩都唔知, 唔想被人騙之外, 我更希望揾一個可以令我安心比佢接生嘅e生, 唔想e生只係講錢, 因我之前睇了另一位女e生, 佢一味講錢, 叫我做咩做咩, 我好唔likely佢呢d態度, 好似都冇心睇你個人及bb嘅, 叫佢寫封referral letter比我排政府, 佢就唔係咁想咁, 我覺得佢想我揾佢去私家生law, 係我多數會去私家生, 但都要排政府架, 係人都會2邊排架啦, 佢就推3推4咁, 最後先寫比我......... :-( :-(

首頁

尾頁

跳至