跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無 8 月媽咪餵緊全人奶 gar?

同上

大宅

Re: 有無 8 月媽咪餵緊全人奶 gar?

我BB主要係飲泵出o黎既人奶, 因為我要返工, 不過1日都有1-2次埋身食. 同埋夜晚臨訓果陣會食奶粉, 等佢訓耐D. (佢食完11:30PM果餐會6點幾先起身)

伯爵府

我下星期一返工.都會係飲泵出o黎既人奶,打算會早上及返到家埋身食,夜晚臨訓果陣會食奶粉,都可以訓7至9hrs.

大宅

我返左工一個星期喇, 宜家仍然係全人奶, 全部都係泵出黎, 冇埋身餵.

禁止訪問

大宅

我餵6oz, 夜晚放工我通常同佢玩兩三個鐘, 咁佢又會自己玩下, 食完夜晚12點果一餐佢再"hai"多一兩個鐘訓, 就可以訓到朝早11am, 好勁!

大宅

我BB夜晚11:30食5oz奶粉, 跟住掃埋風12點訓覺, 之後5點幾會醒, 不過俾奶咀佢又會訓返, 到6-7點先再食第一餐.

大宅

My b will sleep for 5-6 hrs from 8:00 or 9:00pm to 2:00am or 3:00am but will awake 2-3 hrs after feeding at 2:00am or 3:00am.

Wish he could stop the "nite meal" soon.

I'm a full BF mama ar as not yet return to work now.

大宅

dinosaur

我bb同你bb同名呀~ 不過係同音唔同字, 佢叫俊羲~

大宅

I will go to work next monday, but bb still to have night meal! What can I do?

大宅

Me too, my baby is 2months and 13days, i am back to work this week, he has bottle feeding with my milk 4 times per day, and breastfeeding at night and early morning 3 times per day, i need to pump out milk at office 3 times per day, very busy and tired, but i am happy to see my son feed with my milk. :-P

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我埋身餵, 唔知BB食幾多OZ, 不過佢就夜晚2點幾至瞓, 我臨瞓前都會俾佢食多啲~ 有幾次佢2點幾SLEEP到第2日11點幾至起身, 但呢幾日就8點幾就醒...

首頁

尾頁

跳至