跳至

首頁

尾頁

男爵府

各 B 條 neck 硬未呀?

可否自己 support 住 ah?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: 各 B 條 neck 硬未呀?

佢打直抱時, bb成日挺直條頸, 好想望野, 但未真正硬晒, 我諗起碼要over3個月.

大宅

我BB都係咁, 同埋如果佢食完奶係清醒既, 掃風果陣會成日挺直條頸同拗腰, 所以難掃左好多.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

ECEC

你BB係咪仲係食緊S26呀?

你BB既便便係咪好墨綠呀? 我BB便便一來臭, 2來多數係墨綠色, 最後屙果幾下先係黃黃地, 唔通佢吸唔到D營養排晒出來??

大宅

moonychan:
係呀, 仲係s26, 不過佢既便便都仲係黃色既, 而且兩三日先一次一大pat咁. 可能因為佢1日得1餐奶粉.
我都聽我同事講, 佢bb食s26(全奶粉), D便便都好臭o架.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Jason又係食S26,d CC真係好臭啊,不過多數係墨綠色架,好似泥咁,早排惠氏打電話黎,我問過佢,佢話綠色係因為BB個膽未成熟喎,臭就因為佢吸收唔晒d蛋白質,所以排出黎就咁臭喇!

而家我個女見到細佬賴C,走都走唔切啊,衰得佢! :tongue:

複式洋房

Halidymama & ecec

我諗多數食s26既bb都係屙差唔多既cc.

我個仔都係over1,2日先有一次, 似泥漿mask

halieymama, 你問過惠氏既人, 佢地話吸收唔晒d蛋白質, 咁佢地夠唔夠營養呢?

大宅

好開心呀!!!!!BB終於可以撐起身了
以前見到 mei個女係一個月時就可以撐起身, 就覺得佢好勁咁我見自己bb都個半月就試下佢得唔得啦, 點知佢只係爬係度黏床單.一路以來, 我間中都會試下的, 而剛剛就得左嘞
我好開心呀, 見佢撐了 起身仲定了形, 我就大笑出來, 也影了相. mei, 係唔係可以mail 幅相比你幫我整大頭相呀?

珍珠宮

Haileymama,幸福兒童

我個囝既cc真係十足我full既泥漿mask...

fatb

快d upload上來比我地睇啦.

侯爵府

好媽媽勳章

yes
[img align=right][/img]

男爵府

haileymama 寫道:

而家我個女見到細佬賴C,走都走唔切啊,衰得佢! :tongue:

大宅

Uplaod 左幅相了, 雖然暗了一點,
但我見到就開心.

禁止訪問

珍珠宮

小香香

你個囡好細咋喎......

fatb

好勁呀. 呢個"pose"係bb一定要影既相....heehee

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

moonychan 寫道:
fatb

好勁呀. 呢個"pose"係bb一定要影既相....heehee

YES!我細個都有架,仲要『全祼』既!

不過Jason仲係唔「吉」得高啊,成日掛住lam梳化! :tongue:

大宅

熱血勳章 醒目開學勳章

haileymama,
您bb掛住lam梳化呀, 好為食呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

hehe, 我bb 鐘意 lam 膞頭
[img=500,400][/img]

大宅

我bb打直抱果時條頸好硬好直,
但反轉佢響床就只可以抬高小小,但好短時間,
好多時仲抬都唔抬,打扁自己訓低就算,
隻手就更加無意識話要用力撐起
應該幾大先可以好似fatb咁呢﹖

禁止訪問

侯爵府

我個囡條頸都開始可以自己support到. 今日去完健康院, 個姑娘話佢差唔多夠硬. 同埋都唔似兩個月大嘅bb, 似3個月喎.

首頁

尾頁

跳至