意見反饋
義工

烹飪搵食 今日: 6|主題: 133698

想問下晒果皮??

珍珠宮

國民生產總值:30616

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

想問下晒果皮??

想問買 d 一秋秋的果皮番黎, 係咪等佢乾晒就可以收起佢, 問係晒乾定係風乾.... 另外想問下點儲存?? 謝謝!!

複式洋房

國民生產總值:270

Re: 想問下晒果皮??

我屋企就係晒乾的. 亞爸教我用紙盒去儲存. 要攤涷咗先好收埋. 仲要年年到秋天扲出來晒下. 我有D從2000年收埋到今年都仲話要等多兩年先用得

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

之前 99 比左樽我.... 放左幾年, 我都無拿出黎晒過, 但係就仲好乾身, 咁會唔會無咁好架.... 因為今年有朋友比左 d 係果皮我, 但係撕出黎無耐果 d 要自己晒, 所以唔知點處理.... 謝謝!!

子爵府

國民生產總值:10650

2019新春慶豚圓 2019勳章

大家知唔知點晒 ?有無秘訣 ?
我呢兩年都買返來自己剝柑皮晒,但有人話要用火燒下才放入樽,是否真的 ?

珍珠宮

我今日再去買左 d 番黎自己晒, 問老闆就話晒乾左 (好脆咁) 就可以收起..... 放幾年就用得.....

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.