懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

頭三個月無食過有營養野有無問題?

子爵府

Re: 頭三個月無食過有營養野有無問題?

白合花,
我頭12W都同您一樣仲要病到七彩(輕咗4Ibs),我只係飲到涷奶&食梳打餅送"藥"但就日瞓夜瞓,到14W左右就好D,到咗16W左右小B就好似吹波波咁,每星期我會重1-1.5Ibs(我而家34W重咗27Ibs小B不知幾大隻,我肥晒响佢到);醫生話:BB响頭12W吸收唔多,有D媽因morning sickness頭16W-20W仲會輕咗!所以您放心啦,胃口好轉就食番多D有營養食物,飲多D奶&食芝士,瞓多D就會OK la!

洋房

我都係33週重了30磅度, 其實係咪過重呀, 健康院d人話我重得多...

子爵府

如果照標準,整個懷孕旅程(0-40W)應該重11kg-14kg(25Ibs-30Ibs),但都因人而異

男爵府

梗係無問題啦, 因為好多人都會因害喜食唔到野, 或逼住食好多無營養既野去令自己舒服些, 所以反而輕了! 但其實bb會在第四個月開始才會吸收, 所以到時先食多些營養野都唔遲!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至