少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

何時開始教小朋友用筷子?

同上

禁止訪問

Re: 何時開始教小朋友用筷子?

大宅

好媽媽勳章

靚太,
我買過個d扶助筷子比"一姐",開頭都用得幾開心,用用下佢就冇再用,試過教佢用普通筷子佢又唔多肯,我成日都希望佢怏d學識架,因為中國人呀!
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

公爵府

牛年勳章

我囡囡是見大人用, 所以自己都要用 :wink: :wink:

珍珠宮

畀面勳章

亞囡27個月,現在已學大人用筷子,但手勢不是很正確,我沒有買學習筷子(因聽講唔係好好用)

洋房

1歲多D,不過果時成日跌.

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

囡囡而家 26 個半月,歲幾就自己拎筷子食野,無話特別係教佢,係佢好奇心發作下見到我地用佢又用,到左而家已經用得好好,自己食晒成碗麵或者夾得起比我剪碎左o既肉同菜,所以出親去食飯我比對筷子佢自己食,咁樣我就有啖好食 lu
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

首頁

尾頁

跳至