跳至

首頁

尾頁

複式洋房

派薑醋疑問?

請問有沒有媽媽知道, bb滿月後是否唔派薑醋俾親朋戚友攞走返屋企, 只可以到家中食薑醋, 如果係真的話, 係什麼原因?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 按此制進入我的拍賣場, 裡面包羅萬有,有興趣入啦睇吓啦。 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

Re: 派薑醋疑問?

有此傳統嗎?未聽過,我都有給朋友呀!
開心寶寶祉翹仔[/url]

大宅

jangjang 寫道:
請問有沒有媽媽知道, bb滿月後是否唔派薑醋俾親朋戚友攞走返屋企, 只可以到家中食薑醋, 如果係真的話, 係什麼原因?

係呀, 但唔知點解

大宅

vanwy 寫道:
[quote]
jangjang 寫道:

係呀, 但唔知點解 [/quote]

Yes ah! My mother and mother-in-law said so. But they haven't explained the reason.

禁止訪問

大宅

黎食都係有限啫~ 但如果可以不停咁拎走, 而又唔可以 say no( 因為話愈多人食, 個bb就愈好嘛), 咁咪好唔得閒, 有排都煲唔完 ???

以上純熟推測

大宅

My mother-in-law also said the same to me and so my husband took the vinegar and ginger to my office before my daughter was one month old. She had not told me the reason. But my friend told me that if you sent out the vinegar after the baby was one month old, your baby would be naughty.

大宅

yes, this is the tradition!

首頁

尾頁

跳至