產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我都懷孕後期, 重得好少呀, 好擔心...

但係個肚你明顯有大的, 但磅ga時候無乜點重(成個月了), 我照樣有食嘢架, 但唔定時定量囉(工作關係), 昤多時少, 真係擔心...

子爵府

Re: 我都懷孕後期, 重得好少呀, 好擔心...

我由32W-34W重咗1Ib,個肚就大1.5",醫生話我OK,正常!有D人好似响第9個月會略略輕D tim!
衰鬼,您唔好成日比太大壓力自己la!

大宅

你地好呀, 我同你地一樣都係無重過, 我宜家32週, 但係我已經一日食六餐, 我想問係你地由肚圍有幾多(由肚臍量起), 我得35-36吋, 我成日驚太細. 請大家分享下.
[

男爵府

我而家22週, 只係重左4磅, 上星期六去產檢時問過醫生會否太輕, 醫生話只要BB既尺碼及其他都正常就唔駛太擔心喎!!! 佢話孕婦既體重唔可以作為指標架!! 佢叫我試下飲多D奶, 等BB可以大隻D喎!!!! 我而家仲食埋血燕添呀!!!

男爵府

I gained about 20lb before I had the operation. If the baby is healthy, it doesn't matter how much weight you gain.
Don't worry too much!

別墅

無錯呀! 只要BB健康就無問題嗱! 我個醫生都話: 只要BB 正常(包括頭圍, 肚圍, BB體重及長度), 媽咪的體重不是大問題, 放心吧! 而且每次產驗醫生都應該知道及提醒你要注意的地方, 如果佢無話你過輕咪OK囉! :-P

首頁

尾頁

跳至