嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問bb最早幾時出牙仔?

請問bb最早幾時出牙仔?
會唔會3個幾4個月出呢?
會好扭計唔食奶嗎?

別墅

Re: 請問bb最早幾時出牙仔?

我朋友個囝囝五個多月就開始出, 依加八個多月就已經有四隻牙仔!! 我諗都算早啩?! 因為我知其他 BB 都差不多要七個月先開始出!!
大家好!! 我係乖乖豬妹!!

別墅

我囝囝5個月出牙, 現在1歲了, 總共有8隻牙

公爵府

2020勳章

2 months...my cousin

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

別墅

我睇報紙見過有個bb一出世有一隻牙仔

大宅

我大伯就四個月出牙仔...

別墅

我bb五個幾月開始出第一隻牙, 現在差不多七個已經有兩隻牙, 不過每個bb都唔一樣, 有遲有早最緊要bb食到固體食物.

大宅

我個仔五個半月出下面兩隻牙, 宜家八個月出緊上面三隻牙, 未爆出嚟時佢真喺好扭架, 但爆咗出嚟就無扭喇, 扭得滯咪揾牙膠佢咬囉, 食奶就無問題。

複式洋房

我個仔4個月出牙,而家1歲,巳經出緊入面上下兩隻大牙la,佢又唔係太扭計,不過好鍾意咬我
jacqueline :-P ~小軒軒網頁~

別墅

my son start have teeth at 4 months,now he is 15 months already have 16 teeth.

侯爵府

畀面勳章

我個女就5個半月出牙仔,一出仲出2隻tim呀

琥珀宮

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我囡囡4個月開始出牙, 而家5個月出哂兩隻, 仲吽緊第3,4隻

別墅

我個囡4個月個時出左2隻牙仔架喇, 而家6個幾月出緊上邊2隻添喇
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

首頁

尾頁

跳至