意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 241055

馱bb可唔可以用針線釘衫褸

複式洋房

國民生產總值:470

馱bb可唔可以用針線釘衫褸

如題
thx!

男爵府

國民生產總值:9739

2019勳章

Re: 馱bb可唔可以用針線釘衫褸

我有做呀!其實會唔會太迷信

大宅

國民生產總值:2593

我都有,但唔會係床邊囉!我媽咪叫我唔好係床邊用針線聯o野.

大宅

國民生產總值:2535

我都有, 阿媽就話唔好o係床上面用針線囉.

男爵府

2019勳章

雖然我唔信,但我八掛想問點解"唔好o係床上面用針線"?

洋房

國民生產總值:197

我都有用針線,但就冇在床做,我諗唔會有問題的,以前d人一有bb就會逢衫俾bb都係咁啦

子爵府

國民生產總值:11564

好媽媽勳章 畀面勳章

可以但唔好坐係床上面用針線就得喇

大宅

國民生產總值:1392

我有用針線。我覺得無問題﹐唔使太迷信。
[size=medium]Camille is now 34-month-old!!My Sewing Projects

大宅

國民生產總值:3193

我都不知做左几多呢D野呀

男爵府

國民生產總值:6825

我都有試過喺張床用針線縫嘢,我個bb出世後都冇問題的,皮膚仲好滑,有時d嘢信則有不信則無。

男爵府

國民生產總值:5890

basilmama 寫道:

有人話相傳咁會縫埋bb個口喎!

男爵府

2019勳章

GaryF 寫道:
[quote]
basilmama 寫道:

有人話相傳咁會縫埋bb個口喎! [/quote]

艾思!艾思!釘橋晒 :mrgreen:

大宅

國民生產總值:1008

吓!唔係瓜!我今朝先係床度聯衫!

男爵府

國民生產總值:5890

IrisK 寫道:
吓!唔係瓜!我今朝先係床度聯衫!

迷信野黎唔信咪無事囉, take it easy!

等待驗證會員

國民生產總值:27318

老人家唔好係床到用針線/ 用較剪.....
我都有用過.... 唔駛咁迷信.... 如果驚ge咪坐係地下咯... 無理由甩住粒鈕咁出街呀...? :mrgreen:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.