產前產後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

而家35週幾, 條腰痛到想死喇, 你地會用咩方法舒緩下呀 ?

而家35週幾, 條腰痛到想死喇, 你地會用咩方法舒緩下呀 ?
可唔可以用薄荷膏, 又或者用按摩膏, 藥性膠布等等既產品呀, 真係好痛呀 :-( :-( :-(

公爵府

畀面勳章

Re: 而家35週幾, 條腰痛到想死喇, 你地會用咩方法舒緩下呀 ?

我同醫生講我成日腰骨痛點好?!!佢叫我試下用托腹帶..

大宅

Re: 而家35週幾, 條腰痛到想死喇, 你地會用咩方法舒緩下呀 ?

除左用托腹帶,中要做下運動-----平訓跟住條腰盡量向下
貼住地板/床,放鬆.....做10下(OR MORE) & 做貓式....
我都痛到CC下.........做左會好d

別墅

老公按摩最有效

民房

try soak in a warm bath for about 5 mins, this should make you relax. since you are already 35 weeks warm bath should be ok. I always have warm bath when i was pregnant. :lol: :lol: :lol:

大宅

好媽媽勳章

happyalice,

托腹帶真係幾有用架,如果都唔得,醫院教咯d產前運動應該都ok既~

首頁

尾頁

跳至