懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好sad,流產手術可以怎做?

得4,5weeks only, 上星期都有心跳,今日医生 confirm 沒有grow & 心跳,叫我等自然流產 or 做人工流產。:-( 私家医院手術昂貴,要駛成萬幾元,我唔想!! :cry:

如果想係公立医院做,有甚麽途徑?本來我想叫医生寫紙入院,但我覺得佢似係想我幫趁佢做,都沒有甚麽提議給我!有沒有媽咪有此经驗相告呢?

謝謝。

大宅

Re: 好sad,流產手術可以怎做?

我有朋友好似你咁既情形.....
又係有左幾個星期bb...
不過之後係私家醫生check話冇心跳...
叫佢幫親佢落左去...
咁佢即時好唔開心又好擔心....
咁佢就去左政府醫院....
呃醫生話肚痛....又話驚bb有事....
咁醫生咪幫佢check囉....
跟住醫生話佢bb太細所以聽唔到心跳....
再同佢照超聲波....又見bb有郁...
叫佢唔好擔心....
其實你不如直接去政府醫院check下先啦..
因為有d私家醫生好求其架....
雖然我朋友個bb最後都係自然流產冇左..
但你作為你肚裡面bb既媽媽...
你應該check清楚係咪真係冇左...
係咪bb真係太細所以聽唔到心跳咋...

複式洋房

如果你真是要, 有個DR SUM TAK KEUNG TEL 2366 1888, ABOUT $8XXX, TST ,

複式洋房

bbkh
check清楚d先,因為可能bb太細,正常好似要8星期先照到心跳,試下睇多個醫生

伯爵府

係la,睇多個私家醫生先,如果touchwood真係唔得,妳可以叫私家醫生寫紙妳去政府做手術!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

你入急症室後話見紅,佢即刻會幫你檢查,如果真係冇心跳,佢會比意見你做唔做手術.
如要自然的話咪食多些涼野 : 崩大碗 , 西瓜 , 涼粉......

大宅

私家6000都有,不過我當然希望你bb冇事啦...
touchwood真係要o既,你可以問下杜偉雄醫生(長沙灣)

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

或者你去睇過另一位私家

大宅

我8個week時﹐家庭醫生都check唔到bb心跳﹐到10個week後至聽到心跳聲。
我諗你睇定d先﹐初初陀bb你唔會點重架。或且你睇多個醫生。又或者你有無頭暈、好快肚餓、作嘔等等﹐有既話﹐我諗bb仲grow緊﹐唔好太擔心。
[size=medium]Camille is now 34-month-old!!My Sewing Projects

大宅

maybe consult another doctor... & most of all, take care...

大宅

多謝各位關心。

其实我己有一位两歲小朋友,今次若然冇咗,我都可無奈接受,但這会是我弟二次小產:-( ,我好怕做手術,上次小產有公司cover唔同,今次如果私家做实在 afford唔到,自然流產又唔知会唔会對身體有後遺症?所以只想找方法往政府医院做。其实都怀疑医生有否責任給我寫紙入院,or 只可经急症宝入院。

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至