自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

骨刺有無醫治方法?

我阿爸腳踭有骨刺,成日都好痛,想請教下有無人知邊有乜方法醫治,西醫就只係俾止痛藥同消炎藥~ :-(

大宅

Re: 骨刺有無醫治方法?

我問過喇, 骨刺係無得醫架.
[size=medium]Photos of Yoki & Marco[size=x-small]Member Name: kathypcw[size=x-small]Password: yoki

大宅

要醫,唯一係開刀切左佢。 :cry:

大宅

下?我真係唔忍心見到佢咁痛呀~ :-(
咁有無咩食療可以幫助下呀?

洋房

我媽媽也是...醫生提議唯有用游水(或在水中做運動)才可改善。

男爵府

育兒性格勳章

ivy_lau

我老公幾年前都試過頸痛手痛用唔到力, 去西醫到照x光見係條頸位生骨刺, 個時西醫又係俾止痛藥我老公, 做手術又危險, 唔做手術又會繼續痛, 後尾老公既朋友介紹佢去睇中醫, 飲個幾個月中藥就冇再痛, 其實唔知有冇好番, 只係我老公見冇痛又懶得去睇, 個中醫師話先飲一排中藥, 跟住做推拿就最好, 我老公只係飲中藥冇做推拿, 佢咁耐都冇再覺痛, 診金同藥費唔係好貴, 你不妨帶你爸爸去試下, 如果有x光片最好帶埋去.

"蔡尚斌"
深水步 南昌街29 (近醫局街)
電話:2361 0493

大宅

Jessica 寫道:
ivy_lau

我老公幾年前都試過頸痛手痛用唔到力, 去西醫到照x光見係條頸位生骨刺, 個時西醫又係俾止痛藥我老公, 做手術又危險, 唔做手術又會繼續痛, 後尾老公既朋友介紹佢去睇中醫, 飲個幾個月中藥就冇再痛, 其實唔知有冇好番, 只係我老公見冇痛又懶得去睇, 個中醫師話先飲一排中藥, 跟住做推拿就最好, 我老公只係飲中藥冇做推拿, 佢咁耐都冇再覺痛, 診金同藥費唔係好貴, 你不妨帶你爸爸去試下, 如果有x光片最好帶埋去.

"蔡尚斌"
深水步 南昌街29 (近醫局街)
電話:2361 0493

十分之感激你既報料~謝謝,我會試試!!

首頁

尾頁

跳至