跳至

首頁

尾頁

別墅

我同老公睇中左菁雅居,但我地擔心唔方便,有無人住緊可分享下?

男爵府

遲幾年洪水橋會有西鐵站呀

男爵府

想問洪水橋好唔好住?

我覺得ok .我住咗差唔多5年啦!

男爵府

想問洪水橋好唔好住?

不過菁雅居唔比養狗,但保安ok ,而且仲有屋苑小巴

男爵府

我覺得OK,有次去朋友home,佢住輕鐵站行入D既屋苑,又OK靜個景好靚!西鐵站去洪水橋只係兩個站!

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:我同老公睇中左菁雅居,但我地擔心唔方便,

原帖由 Valenmama 於 11-12-05 發表
我同老公睇中左菁雅居,但我地擔心唔方便,有無人住緊可分享下?
我由屯門搬咗嚟差不多4年,好好住實用面積又高,家吓好難揾倒實用率咁高嘅樓,管理都好好,行幾分鐘又有超市同食市,我哋住得好開心呀

侯爵府

想問洪水橋好唔好住?

好住,樓價跌d我都會買金閣豪園住

複式洋房

請問洪水橋西鐵站正確位置在哪?

侯爵府

好住,旺中帶靜,門口有綠小巴出元朗,屋苑巴士可有可無,我好少坐。行出去吾洗5分鐘,有超市有好多食店。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:想問洪水橋好唔好住?

我最近搬咗過黎, 請問有咩綠色小巴可以搭嘎?

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

celestetsang 發表於 11-12-7 00:29
我最近搬咗過黎, 請問有咩綠色小巴可以搭嘎?

綠 van 係經丹桂村路呢邊, 你係咪住喺呢邊 ?? 如果唔係就唔係就唔多就腳

別墅

回覆:garfield_pooh 的帖子

如果去尖沙咀及九龍灣係咪要去元朗轉車呢?朝早有冇邨巴撘?

珍珠宮

引用:如果去尖沙咀及九龍灣係咪要去元朗轉車呢?

原帖由 Valenmama 於 11-12-07 發表
如果去尖沙咀及九龍灣係咪要去元朗轉車呢?朝早有冇邨巴撘?
我知尖沙咀同過海都有村巴,九龍灣就唔知喇

大宅

回覆 garfield_pooh 的帖子

朝頭早有2班258P去藍田
係6:55 及7: 10在惠康對出的巴士站開出

別墅

回覆:weoneone 的帖子

多謝大家比的意見,另外我想問小學校網又係邊區呢?我問地產佢地話屯門,但我上網check應該天水圍,那一個才對呢?我本身住屯門,根本唔熟悉元朗天水圍的小學,如果選擇返屯門的小學又會唔會太遠呢?

珍珠宮

Valenmama 發表於 11-12-8 00:12
多謝大家比的意見,另外我想問小學校網又係邊區呢?我問地產佢地話屯門,但我上網check應該天水圍,那一個 ...

校網就麻麻喇, 因為係天水圍區, 我就幫阿女報元朗區小學, 家吓阿女每日都係撘保母車返學同放學

侯爵府

回覆:celestetsang 的帖子

32號丹桂村專線小巴。

子爵府

菁雅居係元朗校網,而另一邊馬路(即馬會果邊)絛屬天水圍

複式洋房

我!!都有住過,環境很好,都方便,但請注意有分1期,2期,管理不同收費不同,內園靜d,不要買2期!、因為後後面車場由朝噪到晚,又有過量易燃物品,內園好d囉!

男爵府

回覆 回覆:pigmei的帖子

How to know it ?

首頁

尾頁

跳至