跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

pigmei 發表於 11-12-9 15:38
菁雅居係元朗校網,而另一邊馬路(即馬會果邊)絛屬天水圍

乜今年改咗....如果唔係嘅話一定係天水圍區喎

子爵府

回覆 wingyin05 的帖子

幣!我都唔去邊樹查,我住馬會果邊,都係洪水橋的師奶門話我知的,我地呢邊都真係屬天水圍區,連警車都係天水圍警署的車,而另一邊又真係元朗警署的車.

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:回覆+wingyin05+的帖子 幣!我都唔去邊樹查

原帖由 pigmei 於 11-12-13 發表
回覆 wingyin05 的帖子

幣!我都唔去邊樹查,我住馬會果邊,都係洪水橋的師奶門話我知的,我地呢邊都真係屬天 ...
校網同警處屬邊個環頭係冇關係架噃

子爵府

有個住麗虹的太太話我知佢個女都派去元朗的學校,等我問清楚吓佢先,而我呢邊就肯定係天水圍喇!

珍珠宮

引用:有個住麗虹的太太話我知佢個女都派去元朗的

原帖由 pigmei 於 11-12-13 發表
有個住麗虹的太太話我知佢個女都派去元朗的學校,等我問清楚吓佢先,而我呢邊就肯定係天水圍喇! ...
如果係第一round 自行收生係冇住址限制的,如果係第二round 大攪月珠都派倒入去,咁佢就係好好彩嘅一個囉!
Btw .... 我好肯定洪水橋係屬於天水圍72區

大宅

回覆:想問洪水橋好唔好住?

洪水橋係屬天水圍個邊,即72區架,我上年幫囡囡揀小學時,佢班主任班講架。

水晶宮

畀面勳章

屏山打後已係72校網同馬路兩邊/警車無關係
洪水橋100%肯定係72區

首頁

尾頁

跳至