論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想炒工人total 要補幾多錢?

我想問如果想炒左個印印, 未做夠一年的, 若即炒當然要補一個月啦, 但若出warning letter 有一個月通知 (她來了4個月我已叫agent 發了2封 warning letter 給她), o甘是否不用補一個月及是否不用補大假錢?(因為未做夠一年應沒有大假), 即只需補回程機票錢便可?? 我就o黎頂佢唔順想自己揍番個仔不再請工人 (這個是第2個工人了), 實在太煩, 仲好似揍多一個女o甘!!!!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 想炒工人total 要補幾多錢?

我已準備一切11月1日晚返工回家就比信佢, 今日我大仔同我講姐姐有用藤條打佢, 平時成日傾電話, 我大仔間學校既主任住係我樓上, 都會帶仔女去公園玩耍, 早前佢同我傾開計話見到工人成日同其他姐姐傾倒, 由得兩我兩個仔玩, 有一次我返工同佢一切出門口帶大仔返學, 去到半路我就分手去上巴士, 點知我企係巴士站見到佢無拖住我大仔過馬路, 各有各行, 我覺得好過份, 我個個係bunbun, 仲要係走左我左請佢返黎湊細仔, 我真係覺得心淡, 佢已經唔駛買送住飯, 平時都係我做, 點解仲要咁懶, .... :-x
該用戶已被刪除

大宅

If u hv decided to fire her in 2 days time, just give her everything that she entitled and not to let her know before that date! Actually u can sue her b'coz she beat yr son with the rod!
mrs.so 寫道:
我已準備一切11月1日晚返工回家就比信佢, 今日我大仔同我講姐姐有用藤條打佢, 平時成日傾電話, 我大仔間學校既主任住係我樓上, 都會帶仔女去公園玩耍, 早前佢同我傾開計話見到工人成日同其他姐姐傾倒, 由得兩我兩個仔玩, 有一次我返工同佢一切出門口帶大仔返學, 去到半路我就分手去上巴士, 點知我企係巴士站見到佢無拖住我大仔過馬路, 各有各行, 我覺得好過份, 我個個係bunbun, 仲要係走左我左請佢返黎湊細仔, 我真係覺得心淡, 佢已經唔駛買送住飯, 平時都係我做, 點解仲要咁懶, .... :-x

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

剛剛睇完勞工法例, 原因如下

我想用故 意 不 服 從 僱 主 合 法 而 又 合 理 的 命 令; 或 慣 常 疏 忽 職 責。

僱 主 可 無 須 給 予 通 知 或 代 通 知 金 而 即 時 解 僱 該 僱 員。

首頁

尾頁

跳至