懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我想問如果順產要帶幾多乳墊入院呀 ?

我想問如果順產要帶幾多乳墊入院呀 ? 一日要換幾多架 ?

別墅

Re: 我想問如果順產要帶幾多乳墊入院呀 ?

我果時一塊都冇帶喎...你而家幾多週呀?
如果你自問都幾谷奶,(or而家都巳經有d奶水正濕個bra)
禁就要帶定...
其實如果順產多數唔會住好耐,頭幾日唔會禁快谷得禁勁,
不過有d媽咪大奶奶就好多奶,有d就渣極都係一兩滴

公爵府

畀面勳章

我帶左十幾對去醫院,不過一對都冇用過,可能我冇奶啦

大宅

我都係! 帶左十幾對去, 最終都攞番屋企.....

雪晴晴 寫道:
我帶左十幾對去醫院,不過一對都冇用過,可能我冇奶啦

Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

洋房

都唔駛用,因為通常第三日先開始有奶,但也不會很多

大宅

Me too
genius 寫道:
都唔駛用,因為通常第三日先開始有奶,但也不會很多

子爵府

咁頭果幾日係醫院咪餵唔到人奶囉, 但係我第一次產檢填form果陣我同左姑娘講餵人奶架喎, 咁到時阿b咪冇奶食囉 ?

別墅

u wl hv some colostrum plus yr bb don't need too much food. the hospital wl supplement your bb w/ formula first coz your bb must hv his/her 1st stool within the first 24 hours. its also important to let yr bb suck asap (the best would be at the labor room) so your milk wl "arrive" early.

子爵府

我有帶定,我4日3夜用左大約7-8對,因我有漏奶

子爵府

如果你有奶. d nurse會好鼓勵你餵,一來對bb好,二來d nurse唔洗幫你餵奶粉
如果你唔夠奶,姑娘會叫你補奶粉

首頁

尾頁

跳至