在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

美孚在職媽媽

美孚在職媽的簡單資料:

媽媽網名 / 住宅期數 / 多少仔女 / 出生年月/ 工作地點
===== ===== ===== ===== =====

1.ivybibi / 2期 / 1囝 / 03年11月 / 荃灣
2.mimi2005/2期/ 1囡 / 03年11月 / TST
3.jocelyn/2期/ 1囡 /00年 8月/ Hong Kong
4.BBChu / 1 期/ 1囡/ 01年9月 / TST
5.tammyswl / 1期 / 1囝 1囡 /04 年2月,05年8 月/shamshuipo
6.carmen_lai/3期 / 1囝 / 02年11月 / central
7. cj177916/5期 / 1囡 / 04年10月 / Central
8. Bowiema / 3期/ 2仔仔 / 98年10月, 01年6月 /central
9. jo422 / 6期/ 1仔 / 05年2月 / TST
10. 吉祥三寶/ 8期 /囝,囡,囡/ 00年10月, 03年7月, 05年4月/ tung chung
11.dinosaur / 6 期/ 2囝/ 04年5月 / 05年8月 / Central
12. 琛探長mama / 2期 / 現有1囝 / 05年2月 / 長沙灣
13. anniewmau / 2期 / 1囝 / 06年6月 / 旺角
14. Kangaroo/ 6期/ 1囝1囡 / 04年2月 / 06年7月/ North Point
15. 庭樓 / 1期 / 1囝 / 97年12月 / 上水
16. Bigtabo / 2 期/ 1囡/ 04年4月
17. hong2002 / 5 期/ 2囝/ 98年12月/ 02年6月 / Wanchai
18. sisigal / 2期 / 1囡 / 06年6月 / Causeway Bay
19. Buma / 2期 / 1囝 / 03年7月 / 佐敦
20. olita/ girl / 7 years old / Boardway/central

一有其他新資料,我會再在此 up date

別墅

Re: 美孚在職媽媽

Hi

Good morning

大宅

Uchida,

午安 ,你的bb幾大啊?我的小bb將近九個月啦!

大宅

Hi,

乜美孚的在職媽媽咁忙?入來傾傾啦

大宅

All 美孚的在職媽,

我剛加入了2月bb會啦!

大宅

美孚,美孚,

在職媽咪?在職媽咪?你地在何方?

大宅

美孚在職媽咁少入

大宅

Hi 琛琛mama :

I am here
My daughter will be 2 yrs old soon.

大宅

Hi mimi,

歡迎妳

你個女差不多兩歲,妳是在職,有否想過早點送她讀幼兒班之類?我個仔九個月咋,同老公已計劃著此事,但仍是心大心細。

大宅

Sorry , very busy day, talk to u next week

大宅

hello.

i am also working mother living in Mei Foo. I am working in Central. My son is just 3 years old and he is now studying whole day at Suen Mei.
我有一個仔仔, 5/11/02出生

大宅

Hello carmen,

你覺得Suen Mei 好嗎?它在什麼區?

大宅

琛探長MaMa

OK la. The teachers are joyful and have patience.

carmen

大宅

carmen,

我真

別墅

大家好!!
我BB八個半月大, 我係美孚原居民呀..不過係北角返工...
美孚D幼稚園好唔好呀? 請問我幾時需要開始安排呢??

(早排我地住幢樓要封果D綠色網裝修外牆呀, 可能有D積水3攪到有蚊呀..咬到BB一粒粒, 打電話管理處投訴先改善呀, 如果到你地果幢裝修就要留意啦!)
有興趣看更多正向親子管教自家實習經驗? 一起為和諧親子關係而努力!
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/

大宅

琛探張mama :
I hope I will be a little bit free this week la.
I think the indergarten in Mei Foo is so far so good la, 如你不想小朋友去大遠返学, I think Mei Foo is god.
在美孚中,我個人几中意佳宝,but 太 old and too small 了.我己報了及己交留位費,跟住再試下 d kindergarten in Kowloon Tong, 如果ok ge,首選 Kowloon area, but if not OK, I will choose to stay at Mei Foo 佳宝.待明年時再轉校插班 K2

大宅

琛探長MaMa

I had considered 佳寶. However, 佳寶 doesn’t have whole day class for K1. So I chose Suen Mei. Also Suen Mei is located at the same level of my building.

大宅

carmen lai :

咁你仔仔依家讀 k1 law ?

大宅

mimi2005

yes

大宅

carmen lai :
我妹的仔仔都 in 左宣美 pre-n , but 唔知收唔收呢 ?
Because 佢乜都未識 ga.
我妹又係中意佢有全日班,咁佢就可以出去找份 part-time 做

首頁

尾頁

跳至