在職全職

跳至
[在職媽媽] 美孚在職媽媽

首頁

尾頁

大宅

Re: 美孚在職媽媽

bowiema :

聽說大咀角天主小学几好ga 播,
do u know how about 油麻地天主小学呢 ?
Thanks

近排忙d,冇乜落公園玩.
Always go to interview

大宅

Bowiema 寫道:
Hello...all,

我大仔係大角咀天主教小學(海帆道)讀緊小二ga, 細仔就係金巴倫英文幼稚園讀緊k2.

因為對男仔黎講, 油尖旺區中學校網係好過深水步(因為中學派位係跟小學既地址, 唔同派小學).

你地平時有無落公園玩ga? 我就多數weekend先同佢地落去.

you have good planning. i am just thinking of primary school.

how about 英華? Is this located in Sham Shui Po? Difficult or not to enroll?? thanks

我有一個仔仔, 5/11/02出生

大宅

carmen lai :

英華小学 V.good
But 佢係深水埗區.

而上述文天主小学
係油尖旺區

子爵府

carmen_lai,

英華小學一條龍梗係好啦, 唔駛煩. 不過太多人抽lak, 我又唔係教徒, 機會更加渺茫. 我咪當年抽唔到lor, 所以即刻轉區出去讀小學, 希望中學好d. 同埋呢間學校, 校長, 老師都好好, 好有愛心, 唔係只谷成績, 品德都好注重, 所以我choose呢間小學. 同埋唔係間間小學比家長入校園, 呢間就比, 我可以同阿仔好接近, 因為可以睇埋佢地早會先走都得. 我又係果d好緊張既家長, 有意見, complaint佢地好接納同改善.

大宅

Bowiema
Thank you. Can I choose another zone for primary / secondary school?

"油尖旺區中學校網係好過深水步"

carmen

子爵府

carmen,

你可以轉區, 不過你要有地址証明or租單先得.

大宅

morning

thank. Bowiema. moving home??

男爵府

morning...
busy...努力!!!

心裡平安, 想住進一個寜靜小島...
好好珍惜過去, 活在當下...

大宅

做人父母真難呀

大宅

mimi2005 寫道:
做人父母真難呀

yesssssssssss

男爵府

hi~~ALL,
可唔可以受埋我?我住係美孚二期,囝囝就黎2歲,將會係下個月1號開始係THINK返pre-nursery,最近幾個月忙於搵幼稚園,好忙~~

大宅

Ivybibi :

Of couse.
U R welcome.
Me 2 . I live in stage 2

大宅

mimi2005 寫道:
Ivybibi :

Of couse.
U R welcome.
Me 2 . I live in stage 2

YEAH!!! WELCOME

I LIVE IN STAGE 3

子爵府

Hello.....

我都係住stage 3 ga....carmen, 你近邊度?

地址問題: 係呀, 一係搬屋, 一係問人借地址. 不過我果時係派晒位去叩門自己考入ga.

男爵府

mimi2005,
我住近孚佑堂,你小朋友幾大?

carmen_lai,
你個小朋友大足我囝囝一年,係邊間讀幼稚園?

大宅

ivybibi :

Same as you wor ?
Me 2 ( near 孚佑堂 )
My daughter will be 2 yrs old ( next week )

大宅

Bowiema
借地址, 即將自己所有Bank Statement 改為朋友的地址, 過程好complicated, right???
ivybibi
宣美
All,
I live near Fotomax

男爵府

mimi2005,
我個囝星期日2歲啦!hahaha~~我住44/46!我個囝每日下午5點幾工人都會帶佢去公園的,而且一定會帶住頂帽。

carmen_lai,
我娚女都係讀宣美,不過係2歲班!

ALL,
我收工啦!明日唔洗返工,下星期一再傾過啦!bye bye

大宅

ivybibi :

My daughter is 23,Nov.
同你个仔箏几日 jar.
下次等我去公園撞下你个仔先 :-P

大宅

ivybibi 寫道:
mimi2005,
我個囝星期日2歲啦!hahaha~~我住44/46!我個囝每日下午5點幾工人都會帶佢去公園的,而且一定會帶住頂帽。

carmen_lai,
我娚女都係讀宣美,不過係2歲班!

ALL,
我收工啦!明日唔洗返工,下星期一再傾過啦!bye bye

HAPPY BIRTHDAY

I LIVE IN BROAD 45/47. YEAH.

首頁

尾頁

跳至