在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 美孚在職媽媽

waiwaichu2003 寫道:
Bowiema,
你好!

咦!想問下你地係咪個個都請bunbun架? 有冇d媽咪好似我咁返到屋企要自己做家務ga?

hello waiwaichu2003
我咪係, 平日放假會比亞婆照顧, no bun bun, 我仔返全日宣美, 因為近。

我有一個仔仔, 5/11/02出生

男爵府

bowiema,
你以前個工人好核突呀!

waiwaichu2003,
welcome~~
美孚有n1,宣美,嘉心,THINK都有!
其實我個工人係我個囝4個多月時先黎,之前我都係放工就要返屋企湊仔做家務!可能我自己比較懶,所以果時都幾辛苦!而且我又唔想係我返工時間時將個囝比我奶奶湊!請個工人湊有好有唔好,睇下遇到個好唔好!

子爵府

ivybibi,

係呀, 果個bun bun真係核突到死...... 當我發現佢打我仔仔時, 我簡直想殺死....

大宅

Hello各位MaMa,

妳地份工咁好做

禁止訪問

大宅

琛探長MaMa

Same as you. 比心機!!

Welcome winwin831
我有一個仔仔, 5/11/02出生

公爵府

琛探長MaMa
我之前都試過咁既生活,但我媽媽身體麻麻地,所以最終要請工人.你可以準時收工嗎?

男爵府

琛探長MaMa,
我有工人不過都係無米,wowowowo~~
我唔想我奶奶湊我個囝,因為佢好dirty!我亞媽又要幫我細佬湊一個2歲幾,所以無咩辦法之下先請個賓賓!
你媽媽黎你屋企照顧你囝囝都好好啦!以前我奶奶要我每朝帶個囝去佢屋企比佢湊,之後7點前一定要我去佢屋企接返添!每日來回的士條數請個工人有突。﹝果時我個囝得個幾月大,又冬天,佢屋企行去地鐵站,巴士站又遠,所以要搭的士﹞

另外,我份工真係幾嘆架!其實係我老闆每個月都會去左外地個幾星期的,所以無佢係度時我真係無咩野要做!我係荃灣返工,做左成11年啦!

子爵府

[size=large]Good Morning ~~~

琛探長MaMa,
我都係因為2個小朋友先迫於無奈請工人, 宜家d工人甘, 有邊個想請.....我都唔想請, 但無計...

大宅

早晨 ah 各位~

你地可以咁早就上黎la,我都好羨慕呀,我要做完d daily 野先上得黎talk talk呀...

琛探長MaMa,
我阿b未返幼兒園前,都係我媽咪黎我屋企揍住阿仔先架,到夜晚放工咪接手自己揍番law,exactly同你一樣,身同感受!!!

winwin831,
你好呀!我都係尋日先join佢地ga,以後大家多多指教!

大宅

Dear all :

Good afternoon.
Very busy day..... I hope I can back to you all next week. :-(

公爵府

我囡囡兩歲時返朗詩N1, 果時佢返得好開心,不過佢地行政方面麻麻地,所以對佢K1無咩信心.

子爵府

[size=large]Hello..... Morning....

公爵府

Bowiema
想請教下, 妳小朋友有冇在美孚學d咩課外活動呀?

子爵府

BBChu,

我細仔宜家係一期平台間kids" zone學緊英文, 都係學咗2-3個月, 暫時ok. 都會再跟進睇下點. 另外大仔就有係隔離學緊學林數, 都唔錯, 課程同學校既接近. (其實我主要想train下我個仔既唔小心). 同埋佢係2期上樓既一個老師度學緊violin. 而大仔既英文就係太子學, 因為max1對4同埋係用英國local小學既課本, hk係無得賣, 我覺得幾好.

公爵府

Bowiema
我囡囡都係在kids' zone學英文, 學左年幾啦! 另外亦有在四期english wise度學. 學piano就2期上樓, 本身之前有學普通話, 不過麻麻地就無學啦!

子爵府

BBChu,

你覺得kids' zone ok ma? 另外你學piano果個老師係咪姓林ga? 住係block 37?

公爵府

Bowiema
kids' zone幾好嫁, 佢好多人讀, 我囡都好鍾意返! piano個老師姓何.

子爵府

BBChu,

bowie宜家返緊thu 3-4pm.

大宅

carmen_lai,

多謝哂!
-------------------------------------------------------
All Ma,

在職Ma雖然辛苦,但回到家中見到個囝就覺得好滿足! 尤其是他想妳抱他 :lol:

有時想佢快D大可以入n1,無咁辛苦,但另方面又唔想他大得咁快,時間一走,他長大(尤其係囝),你想他黐妳就難,真矛盾!你地有冇這種感覺?! ?-(

首頁

尾頁

跳至