懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下bb個衣櫃係咪唔可以放防虫餅/防潮珠果d架?

如題~thanks~~
[img][/img]

等待驗證會員

Re: 想問下bb個衣櫃係咪唔可以放防虫餅/防潮珠果d架?

有d bb 對呢d敏感ga..... 盡量都係唔好放....

珍珠宮

I don't think so. I heard some BK mothers said, only put the soap with the baby clothes do have the same function. But it it no harm to baby.

子爵府

係呀,話會令BB過敏!我响Japan城買一種叫"黑炭"(有個袋包住D炭粒,冇味,$10/2個)嘅放入BB個衣櫃用,可防潮吸味;天然冇味,我諗唔會令BB過敏

別墅

I also think of this point... so, I put "Johnson's baby baby soap" in the drawers. Because alkaline stuff can prevent bugs and also give good smell ma.

ardnas65 寫道:
有d bb 對呢d敏感ga..... 盡量都係唔好放....

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好放防虫餅/防潮珠呀!
我就放''番柬''

大宅

不要............

複式洋房

我認同janetngan2講法方"soap" 肥皂
預產期係4月13日啊 10/03 -小B而家約重2.4kg 01/04 - 小b而家重約3kg 好緊張, 就快小B出世啦 :-P 小b終於係08/04出左世啦, 重2.71kg 好開心 :-P 11/05小b重4.01kg啊 08/06去打針, 小b重 5.45kg 今個月去打針又重左啦, 成15磅 10月20日去健康院打針是磅有 8.4 kg

複式洋房

哦!咁等我去買舊"番揀"先!!唔該晒~~
[img][/img]

首頁

尾頁

跳至