產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

催生係咪好痛ga?

催生即係點ar?係咪好痛ga?

男爵府

Re: 催生係咪好痛ga?

係辛苦d架,而我都係催生架...
因為你要訓係張床上面,個肚駁o西機check
住d宮縮,所以你唔yuk得架.
大約2-3小時後先開始痛得勁d架,
個時我老公一路捉住我隻手,仲係咁
幫我按摩,因為個種痛係似”勁m痛”,
最痛係條腰,不過d時間係過得好快架....
我都係痛左7.5小時ja....
所以點都會挨得過架.....唔駛擔心....

別墅

LeBlue,

請問你係咪o係政府醫院催生架? 食藥定係打針架?

Thanks~

男爵府

我係浸會生架,個晚大約8時, 姑娘幫我塞藥,
跟住過左一晚都唔係好痛,
跟住佢叫我入催生室(大約4時),
訓係張床度吊催生水.
痛左7.5小時生左啦.

複式洋房

我因為穿0左羊水2日都生唔出亞be, 於時到醫院俾人打催生劑催生, 但係打0左3針, 痛0左2日個子宮都係開得3度, 結果要開刀 :-( 個feel真係勁m痛! 係痛到連講0野都冇力, 因為頭兩針都冇反應, 所以第三針加重份量, 每5分鐘痛到個人係0甘震! 個midwife 見仲唔生得,仲想同我打第四針, 不過我真係頂唔住加上穿0左水4日唔拖得, 所以醫生都要我即刻開刀, 最攪笑係我穿0左水但一d陣痛feel都冇, 要俾人打0左針至知乜0野叫陣痛呀~死 亞be個頭仲已經"蝕"實
0左0向盤骨位出唔到0黎, 個醫生要猛死"chalk"佢, 佢至出到0黎 , 撞鬼!

首頁

尾頁

跳至