意見反饋
義工

育兒好物 今日: 4|主題: 92833

台灣有乜bb用品抵買??

男爵府

國民生產總值:6428

2019勳章

台灣有乜bb用品抵買??

如食品或其他??

大宅

國民生產總值:1920

Re: 台灣有乜bb用品抵買??

卡洛塔妮羊奶片

男爵府

國民生產總值:6428

2019勳章

比香港平幾多架??邊度有呢??thx

大宅

國民生產總值:1920

我屋企人話去藥房就買到~
香港價:150粒 $55(特價時)
台灣價:150粒 130(台幣)

別墅

國民生產總值:859

pampers 尿片 & 所有奶粉基本上比香港平10%左右, 但係睇你想唔想扥....惠氏s-26 #1 900克 - hk$130 (wellcome), 當時冇特價. pampers超薄乾爽100片 -hk$105.

男爵府

國民生產總值:5321

畀面勳章

我就覺得應該睇DHK唔易買到的野先好D
你的BB可以食粥仔了嗎?
如果可以 可以去超市(大間D的)的嬰兒櫃位
有的餅係TW自己岀的 好平又多種類
仲有BB食的米果 我BB好鐘意食啊
但HK依家得係UNY超市見到
TW就超市(大細間)都有 仲好幾種選擇TIM!
仲有BB肉鬆買啊! 呢D都可以買返HK俾BB慢慢食啊!
鮭魚鬆亦都唔錯啊! 含DHA多呢!

片同奶粉差都唔會差好多! 我就覺得如果冇人幫手
費事拎咁多野啦....

TW也有BB食的麥粉喔! 仲有好多口味選擇
HK呢度我只見到美樂寶有七種榖類奶麥粉賣...

用品的話 有些係TW自己品牌 係TW買會平D
但有的可能平唔係幾多....

侯爵府

國民生產總值:22159

醒目開學勳章 畀面勳章

cathy6710 ,

請問甚麽是米果?

鮭魚鬆會唔會有糖和味精?1歲b食得嗎?

Thanks!

禁止發言

國民生產總值:2833

民房

國民生產總值:14

士林夜市有一間賣童裝有靚靚

在大街的右邊...都好入的

全部100台幣,即25港紙一件

大宅

國民生產總值:2399

如果鍾意combi呢個牌子,可以去台灣買呀,因為佢地好多款式係香港唔會有囉.你可以上呢個web site睇下啦.

www.combi.com.tw

男爵府

畀面勳章

SumSumBB 寫道:
cathy6710 ,

請問甚麽是米果?

鮭魚鬆會唔會有糖和味精?1歲b食得嗎?

Thanks!

米果係一種餅乾 好似旺旺米餅咁
但係BB米果就冇O個D咁甜或鹹
食落去好清淡咁
又無似一般餅乾 BB食落好多碎屑
口水一溶就冇 我覺得好O岩BB食啊....

HK呢度係CITI SUPER都見到有支
係HELLO KITTY 心型的米果
但係我覺得好貴 同埋BB都唔係咁好揸手 所以冇買過
係TW 你去一般超市揾
都有D上邊有BB公仔圖樣的米果 呢D就係BB米果啦!
差唔多十兩蚊港紙一包 入邊有大概10-12小包

我唔知道鮭魚鬆有冇落味精 係聽D媽咪話都可以買鮭魚鬆俾BB食啊....依家我BB係食BB肉鬆呢!

或者有BB魚鬆買都未定 因為上次去冇仔細揾...
一歲BB食粥或者飯 +DD肉鬆 我BB好鐘意呢!

子爵府

國民生產總值:11911

想問combi鞋係台灣大約幾$$$..

大宅

國民生產總值:3141

Kitty尿片~~~
超靚,唔貴,大約$130蚊一包,90片。
不過Size得M同L。

禁止發言

國民生產總值:2833

男爵府

畀面勳章

letitbee 寫道:
似乎我要帶個好大既袋去先得啦....

裝唔哂咩即場買個新袋囉!
一係裝箱拎返來...

大宅

國民生產總值:3141

買多d野囉,台灣咩都平∼∼∼

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.