母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我患左乳線炎, 有野想問呀~~~

我患左乳線炎都有兩日嫁喇~ 個胸依然係好痛~ 但我都有keep住比奶我囡囡食~ 但係今日我發覺我個胸好似比之前紅得多左? 唔知係咪正常既呢? 同埋我仲應唔應該繼續比我囡囡食奶呢? 其實佢食奶果陣我都係好痛嫁~~~

大宅

Re: 我患左乳線炎, 有野想問呀~~~

有無人答下我啊~~~

大宅

你睇咗醫生未呀!

大宅

你有冇發燒、發冷?如果有,就去睇醫生,因為嚴重的話,係會含膿的,醫生會開一些抗生素給你,而你食左藥,仍然要勤力俾bb啜發炎的那邊乳房,不用怕,食了藥仍可以母乳餵哺的。餵bb前用熱毛巾暖發炎的乳房,幫助乳腺流通才餵BB。

如果你睇醫生,我建議你去睇返婦產科醫生,因為我試過睇街邊的普通科醫生,佢唔識醫,好緊張咁寫紙叫我去睇政府急症!!

大宅

我睇左e生嫁喇~ 不過我依然覺得仲係好痛~ e生係開左抗生素比我呢, 要食曬一個療程既~ 我都有用熱毛巾暖發炎既乳房, 不過就仲係好痛, 今日紅得比前兩日多, 唔知係咪乾燥都會有影響既呢? 我都有照比呀囡食奶, 但係我就係忍住痛咁比佢食, 食得我真係好痛啊~~~ 點算呀???

大宅

poo_law :

忍耐下,要幾日才漸漸康復的,你可以試下除了俾囡囡啜之外,每兩小時就泵奶一次,會有助乳腺流通的。我都試過,好明白你的痛苦,希望你快d好返。

複式洋房

我都試過 左邊乳房發炎 大約4日好番 果4日裹面 我係不停比bb啜左邊乳房 右邊就冇比佢啜 只係泵 因為啜得多 所以就好番囉

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊