論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人試工, 有咩細微既野可以睇......

工人試工, 有咩細微既野可以睇......
佢D行為/動靜............

請各位教下小妹~

[/url]

洋房

Re: 工人試工, 有咩細微既野可以睇......

Actually 試工 is illegal, it's better it takes not more than 1 day. Keep an eye on your precious things & money.

水晶宮

Don't let her use knife and hanging clothes, quite dangerous and the insurance not cover gar.

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

好難睇好唔好,因為想你請佢,一定會做得好好,好聽話

珍珠宮

我冇要求個工人試工, 一.ng 合法, 二.有意外, 三. 佢實做tak好ga..

因為我interview 佢時me係大肚 (4-5個月度), 佢好細心, 見到我攞嘢會主動幫我攞, 行路會扶我, 上落車會扶我同照顧我 (me g 前見個d 冇咁做), 仲有問佢點樣湊bb, if bb有樹(touchwood 有病), 佢會典處理, 同埋佢同me講嘢有eye contact ga. 咁當然佢d 家務同煮食8成okay la.

me 會下月再同佢簽2nd contact lu

男爵府

布甸仔媽媽

我約左依家星期日試工, 我覺得依家果個揍 bb唔夠細心所以換, 我要留意 d 物野, 要問佢 d 物野多 ! 係唔係佢一黎到唔好講睇

珍珠宮

[quote]
emileleung 寫道:
布甸仔媽媽

我約左依家星期日試工, 我覺得依家果個揍 bb唔夠細心所以換, 我要留意 d 物野, 要問佢 d 物野多 ! 係唔係佢一黎到唔好講睇

男爵府

布甸仔媽媽

其實我主要揍 bb 架 ! 依家果個工人唔放心佢未日日同我一齊出門口去婆婆到, 不過第時放心就我地一家一主架 , 講真我都係要佢揍得 bb 妥妥當當, 安安全全, 基本佢細心,有誠意,有經驗就 ok , 而清潔普通乾乾淨淨就ok, 唔通揍住個 b 仲要佢日日抹 d 不見天咩 ! 其實係好無時間架 ! 而煮飯基本係識就 ok, 你知啦識同唔識一睇就知, 我又唔會要求做酒樓大廚啦.

我都會寫底 d 問題問佢, 睇

珍珠宮

[quote]
emileleung 寫道:
布甸仔媽媽
我都會寫底 d 問題問佢, 睇

首頁

尾頁

跳至