自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

中山御溫泉

請問有無mami去過中山御溫泉,衛生程度,環境可好,是否比較多些香港人去,如和古兜比較,那裡較好,或有其他好介紹,還有什麼要注意呢?....thx :-P

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

Re: 中山御溫泉

我8月去過御溫泉,雖然有d地方翻新裝修緊,
但都無損玩樂心情,
d服務同衛生都好好,
o係溫泉區周圍都有大量乾淨毛巾供應,
十分方便.
我去之前都好似你咁問,
結果都係御溫泉o既口碑好過古兜.

大宅

docomo
thx,u 跟團,還是自己去,跟團邊間好?

伯爵府

幾年前去過,感覺很好,衞生好,食物佳及平,不過不知現在還可維持水準 ?

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

我同d朋友係自己去架,
因為無興趣行大陸d街(冇野睇&唔o岩睇),
所以淨係響果度休息,個feel好悠閒.

複式洋房

I've been there before. It's quite good! Let's try!! Must try their VIP room, so good~~~~~~

大宅

自己去,交通如何?

男爵府

我係今年中秋同老公去御溫泉兩日一夜, 我地係中旅社買package自己去, 我地入住珠海渡假村, 第二朝係渡假村門口有旅遊巴車我地去御溫泉, 我同老公由朝早10:00左右開始浸, 浸下抖下、浸下食下、又浸下dum下骨、再浸下抖下, 一直到下午3:00左右先捨得走 雖然係假期, 但唔係好多人, 尤其1:00過後更加無乜人!! 幾乎個個池都只有我同老公咋 , 重有個服務員哥哥行埋黎池邊比杯冰可樂我地添!!!而沖涼換衫的地方都好企理!

大宅

多謝各位回應,thx.........

大宅

我上個月去完, 個度外圍庄修中, 入面d 都幾清潔, 同都算少人, 有好多池仔 都可以由我地 2個人霸晒..

我地係中旅 package, 包埋 係碼頭車去車返, 好方便, 下船 1小時就到, 不過個度離市中心太遠, 我地住係度. 無去第2度, d 房係 訓地板, 有少少日本感覺, 方便的是可以無限浸, 我地冇野好做, 浸左3次, 都幾 relax, 其它野就 幾悶下, 冇咩野玩, 放下煙花, 食野又得 3間野, 一間日本, 一間中式, 一間西式, 所以最好住係第2度, 跟住再去玩一個下午就最好.. :-P

大宅

啱晒,le個weekend就係想去, 請問乾唔乾淨多唔多國內人士,一家三口大概幾多洗費,十五十六又想試下古兜溫泉,請比意見

大宅

未去過 古兜 tim, 睇廣告 好似美一d, 不過去過 2個 的人通常喜歡 御溫泉, 可能舊左冇太多人.
我地係 黃金周完左個 星期六日去, 冇咩人, 包括大陸人... 所以都算 relax... 不過外面庄修梗就有少少剎風景, 內面完全就無影響...

我地 係中旅社, 2人 連住 同船票 都係 千幾 (頭, 唔記得)...

大宅

thanks

大宅

御溫泉同古兜我都去過, 御溫泉service好D, 一上水就有專人囉毛巾俾你, 又有人囉飲品俾你,
因我地想下次同朋友去, 工作人員好友善, 重肯帶我地去參觀普通房同豪華房.

但古兜就無, 女更衣室入面既工作人員唔係咁友善.

不過御溫泉(我住vip房, 而家平日要千零蚊一晚)貴過古兜好多.

首頁

尾頁

跳至