跳至

首頁

尾頁

侯爵府

幾時要烚定d奶樽,奶咀呢?

12月先烚都ok la,係咪要烚幾次ga(一星期一次)?
第一次烚時洗唔洗用d奶樽清潔濟洗吓呢

男爵府

Re: 幾時要烚定d奶樽,奶咀呢?

乜唔係只有效24小時咩? 即日烚即日用...

係咪新買回來所以要烚定先?

大宅

mrsmcdull,
聽講最好1個月前烚定, 得閒烚下, 因為烚耐d, bb用起0黎soft D都舒服d ma. 我家姐就係烚得唔耐, 阿b唔肯食呀, 陰公 :cry:

男爵府

呵,原來咁樣,咁我準備下先...雖然我餵人奶用不著

車莉 寫道:
mrsmcdull,
聽講最好1個月前烚定, 得閒烚下, 因為烚耐d, bb用起0黎soft D都舒服d ma. 我家姐就係烚得唔耐, 阿b唔肯食呀, 陰公 :cry:

該用戶已被刪除

大宅

大家會唔會買定多d 咀呢??
我打算樽同咀既比例係1.5啦
因為聽講d bb如果換左新咀用唔慣會唔食奶架喎~
買定多d 咀輪住用
延長佢既life
咁就可以避免呢個問題哇~

大宅

我都係買 1 : 1 jar, 因為諗住丫 B 好快會轉 2 號, 所以唔想買咁多, 如果到時唔夠先再買. 我丫媽叫我係上個月已經開烚定 D 奶咀 lu, 佢叫我得閒就烚, 大約一星期一至兩次, 早少少烚到時 D 咀咀林 D 好 D wor.

大宅

2號??
咩黎架??

大宅

lazymama 寫道:
2號??
咩黎架??

-------------
我係用 nuk 既, 1 號係細孔, 2 號係比較大 D, 比半歲以上既 BB 用.

大宅

咁烚奶樽時駛唔駛落baby bottle cleanser or 清水烚呀??
該用戶已被刪除

大宅

J&D,
唔該哂, 咁係咪烚咁多次都係放係烚奶樽器度烚呢?
sorry 呀, 真係唔係好識用.
J&D 寫道:
[quote]
bighip 寫道:
咁烚奶樽時駛唔駛落baby bottle cleanser or 清水烚呀??

第一次你用baby bottle cleanser洗乾淨, 仲要過乾淨清水...之後再用清水烚!! bb未出世前你再想烚, 可以唔洗再用cleanser, 清水烚, 烚多幾次...[/quote]
該用戶已被刪除

大宅

J&D
Thanks very much. You're very helpful!!

侯爵府

烚到奶咀"林",, bb 會唔會太容易食唔肯食返人奶 ?

?-( ?-(
該用戶已被刪除

大宅

J&D 寫道:
[quote]
Happy小米 寫道:
烚到奶咀"林",, bb 會唔會太容易食唔肯食返人奶 ?

?-( ?-(

我大囡就係, 食奶咀又易又快, 所以一開始已經唔肯埋身食人奶, 攪到我唔夠奶啊~~~[/quote]

甘pump出來比佢食會唔會好d
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

首頁

尾頁

跳至