婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原諒佢可能係再次折磨你既開始,唔好啦! 大家不相往來,樂得清靜,把口係佢度,隨便佢講啦。
自煮有快樂

男爵府

吾嬲 , 直頭睬佢都有味 , 當佢透明啦 .

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:如果你地係我你地會唔會原諒呢個女人?

你媽咪好嘢

比個like佢

大宅

唔洗諗原唔原諒wor, 佢都無關痛癢既, 千其唔好為d無謂人上心, 老公個呀媽又點呀, 唔洗理佢wor, 最重要既係你老公撐你之麻

大宅

回覆:如果你地係我你地會唔會原諒呢個女人

呢個女人勁有問題

子爵府

釆佢都傻,女人好記仇嫁喎

子爵府

回覆:如果你地係我你地會唔會原諒呢個女人?

我鍾意你呀媽嗰句

大宅

引用:我鍾意你呀媽嗰句 +

原帖由 cherrieleung722 於 12-11-29 發表
我鍾意你呀媽嗰句
早2日佢打黎我家我同我媽講啦,佢好好笑話你千萬唔好比個瘟神知道你地搬左呀,仲有呀叫工人唔好多口佢問咩答咩呀!

男爵府

my answer to your thread topic: no

not until she reflects on what she did to you and heartily and sincerely regrets and apologized

then you can forgive and forget and start all over again and treat her with the respect that she deserves, not more not less

also if your c6 decides to keep the distance I suggest you respect your c6's choice and follow his instructions

子爵府

咁你平時點對佢? 上面無講。。。

禁止訪問

引用:佢家姐結婚前佢亞媽講過好多次要我嗰晚斟,

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

平心而論, 我會覺得樓主行錯o左第一步. 個個老人家(由其女人) 都係口不對心o家啦. 個口就話唔使飲, 其實都想飲o既. 樓主錯在真係信佢唔使飲茶而無 jump 到俾佢飲.

而基於尊重, 我點都會 jump 俾佢地飲, 坦白講, 佢地兩老受得起呢杯茶, 而樓主就忽略o左呢杯茶o既意思了......

可能, 如果, 或者, 你真係有 jump 到茶俾佢飲, 以後發生o既事可能唔會一樣啦.......

btw, 而家去到呢個局面, 唔多唔少, 樓主都有 d d d d d 責任o既....

大宅

其實基本上一開始對佢都好似平時對長輩咁,係自從有次有人上門話佢攪人老公同埋佢屈我帶男人返家就開始對我勁差又話唔認我係新抱呀,自此我就同佢保持距離

大宅

oxford0158 發表於 12-11-29 10:39
平心而論, 我會覺得樓主行錯o左第一步. 個個老人家(由其女人) 都係口不對心o家啦. 個口就話唔使飲, 其實都 ...

針返茶比佢對我黎講真係唔係問題, 但個問題係做咩要指定我0係佢家人既婚禮上針比佢呢? 我只係好拒絕0係人地個婚禮上
針比佢...就演變成唔認我係新抱.......

錯就錯在一開始我忽略左我以為好minor既事情度啦

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

vanvan1107 發表於 12-11-29 10:56
針返茶比佢對我黎講真係唔係問題, 但個問題係做咩要指定我0係佢家人既婚禮上針比佢呢? 我只係好拒絕0係人 ...

係啦, 之後發生o既事, 只能講佢諗唔通o既動作囉.... 但真係三失........

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

事情都過咗咁耐, 你而家又咁幸福了, 就嘗試原諒佢吧, 嬲人都好辛苦的. 只要你99冇再搞小動作, 你大可當冇事發生, 保持基本交往. 你老公一定會加你分的.

男爵府

其實無咩原唔原諒,
人夾人緣, 唔啱傾咪唔好接觸囉,
不過, 道理上, 你唔係佢新抱, 同佢無關係,
你個女就一定唔會係佢個孫囉.
就係咁簡單架咋, 唔好諗得太複雜.
亦無謂為D路人甲傷神.

男爵府

至於針茶果PART, 俾我都會拒絕,
有D JM話事緣你唔肯針茶, 但其實,
如果當日針左, 佢就會對你好?

講真, 就當你真係欠佢果柸茶, 針俾佢唔係問題,
1. 點解要係人地結婚果日針, 要係D親戚面前威?
2. 點解要你針, 你C6唔使?

人地結婚, 你地走黎針茶, 勁怪相囉, D咁魚既野, 當然唔會叫個寶貝仔做啦,
咪搵你黎做大龍鳳攞威囉, 仲要開口就話唔肯就唔認你?
你答應既話, 都唔使諗有好日子過啦, 佢仲使俾面你?

大宅

回覆 小鈴鐺 的帖子

你個case 同我好相似.....
而家大家不相往還
我生活得都不知幾happy.....

我只能夠話對住人地個阿媽
""對人地仁慈即係對自己殘忍""

大宅

引用:事情都過咗咁耐,+你而家又咁幸福了,+就嘗試

原帖由 tantanmama 於 12-11-29 發表
事情都過咗咁耐, 你而家又咁幸福了, 就嘗試原諒佢吧, 嬲人都好辛苦的. 只要你99冇再搞小動作, 你大可當冇事 ...
我早幾個月先post過佢點喺街扯我個女,又點喺街跟住我同老公鬧我地,我諗經過呢2件事我真係唔會再諗原唔原諒佢既事

tantanmama  oh sorry, 我冇翻你舊帖睇添. 睇完後, 都係唔好再見呢個人好D.  發表於 12-11-29 15:33

首頁

尾頁

跳至