跳至

首頁

尾頁

子爵府

走佬袋你地點樣放用品入去

巾巾同墊買番黎一包包,你地會唔會拆開一袋袋放入走佬袋架,因為成包放入去,好似好唔方便。

男爵府

Re: 走佬袋你地點樣放用品入去

我成包放喎,巾巾都係10片一包。

乳墊、棉花拆小pack入

濕紙巾同尿片帶 sample....

子爵府

濕紙巾同尿片只帶 sample夠唔夠?e院張清單是話要拿一包wor
]

大宅

我會帶定一個細盆仔方便清潔消毒用!

男爵府

濕紙巾我帶 johnson sample 3 包 共30片
尿片帶 huggies sample 共10片
反而棉花因為我又用阿B又用,我就帶1包120片....

我都唔知嫁,不過希望順產住3日嘛。再唔係先叫老公帶啦,因為而家個袋已經放不下,我驚我提不起呵...

muihsu 寫道:
濕紙巾同尿片只帶 sample夠唔夠?e院張清單是話要拿一包wor

禁止訪問

別墅

you go to 私家, they include many things e.g.產婦巾巾, i suggest you to check before you actually pack your 走佬袋.

my relative went to 私家 for her 2 babies and she told me just to take my personal belongings e.g. mobile, charger, cloths, cream, 夜用, 乳墊, shampoo (if you wash your hair in hospital but hospital may have provide as a gift).

For other things, you don't need them immediately. Ask your family member to bring them to you after you give brith! :mrgreen:

大宅

如果係私家生, 巾巾係咪買貼o個隻就得喇

侯爵府

你哋幾時執定走佬袋ar?

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

我而家開始執啦,因為都成七個幾月啦,怕BB早出黎,早準備比較好,而且睇下買得齊唔齊。不過可能要分三袋呀。
要執就唔多,不過巾巾同墊就好大包,一個背囊就只可執巾巾、墊、網褲同埋乳墊,其他日用品都未執。已經放唔落啦。好頭痛,都唔知點算.........
[quote]
lingha 寫道:

別墅

我個朋友叫我不如用細拖

洋房

我都已經執好,怕bb早出世,免得到時太論盡。
不過都係因為d野太大包,一個袋都放唔晒,結果要分兩袋。
:-D myleung

大宅

你地就好啦 ! 我重未決定去私家生定政府生, 所以走老袋的嘢未買過呀 ! :-(

別墅

小姐,你得架啦!聽講你同我都係1月媽媽,好話唔好聽bb隨時出世,大家都早D做準備,你都係快D決定啦!

子爵府

OT,好快D買wor,否則遲d個肚仲大,就更加唔想行
]

複式洋房

wa!
你地快得好誇張姐!重有two months bor!
你地0的bb衫褲都洗好0拿?

:-P

別墅

老實講,我第一胎,自己都唔敢話bb會唔會提早出生,所以都係早D準備好D。

仲有,我想D野自己執,唔想臨時假手於人,起碼自己知自己要乜!

我聽過一個笑話,話說有個老婆由老公幫佢執野for出院,個醒目仔唔記得幫老婆帶底底 ,結果老婆就咁

大宅

Debbymama & Muihsu,

俾你話完, 我昨晚走去先施買咗一pack孕婦入院用既用品 啦 ! 其他濕碎既嘢, 好快就買到既 ! 可能預產期係 1月尾又係第一胎, 所以唔係咁心急啦 ! 我老公話買唔齊, 佢會幫我買喎 ! 叫我俾張 list 佢就得喎 ! :lol:

首頁

尾頁

跳至