嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

洋房

是否BB想介奶?

我BB11個半月大,最近不太喜歡飲奶 (a+2),昨天還不肯飲奶,見到個奶樽己經喊餐飽,連用奶樽飲水都唔肯,最初以為喉嚨有事,但佢又肯食固體食物 (e.g. bread, banana, meet, vegetable etc),都唔知解?會唔會bb想介奶?如果是真,會唔會太早呢?唔飲奶夠唔夠營養???你哋有無bb是這樣???

禁止訪問

Re: 是否BB想介奶?

別墅

我呀囡都係呀! 一樣... 上個月(11個月大)開始唔肯飲奶粉(a+2), 到而家差不多成個月, 不過就有食人奶, 之前主力奶粉架.
我都有加番佢食粥/軟飯仔的次數, 不過佢都唔係大食果隻, 一日得兩餐叫做食得多d... 點算?

洋房

bb今日食咗3餐通粉及snack,完成咗今日的meal。我見佢上面牙肉好似有啲白色,佢只出咗下面2隻牙。其實會唔會是出牙,痛, 無胃口或轉口味?

珍珠宮

我囝仔偶然一日食少d奶or粥, 我都叫自己唔好太緊張架, 跟住又會好番架喎.
該用戶已被刪除

大宅

我個囝囝都係呀, 由星期日開始, 一見到支奶就用手推唔要呀, 好彩佢仲肯食吓糊仔同粥仔, 但好似唔係好夠營養囉! 始終奶係最齊營養, 而家都唔知點算, 依2日佢仲唔想食糊仔tim 呀!

男爵府

聽講bb有厭奶期ga wor

男爵府

my daught did the same thing :-( :-( :-(
what should i do, she is only 6 mths old... :-( :-(

首頁

尾頁

跳至
熱門主題