母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 kenniswsyip 的帖子

係wo, 醫生咁講ge時候我都真係嚇一嚇, 果一刻聽到真係感動到有d想喊, 覺得終於有人明白自己ge苦處.

別墅

回覆 little_m 的帖子

個醫生係元朗比例遠, 不過我照比俾 d 資料你丫, 你都加油呀, keep 住餵, 就算唔可以全人奶, 但係都對bb好架, 唔好比咁大壓力自己, 食多d飯, 休息多d, 咁會多d奶架.

大宅

陪月勳章

回覆 hide9852 的帖子

可唔可以PM埋我醫生個資料呀, 我住元朗架~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

睇完妳篇文章, 令我覺得開心番呀~~ 上星期醫生開左消炎藥膏比BB揸, 紅同漏水情況改善左, 但都仲有一撻撻, 不過都好過之前好多。而家我每日幫BB揸好多次QV, AI cream, 又好似好左D, 類固醇都依然有用, 不過就逐少逐少減, 因為醫生話唔可以一次過停晒, 會翻發。
希望可以面他快D靚番啦

hide9852 發表於 11-12-10 16:05

回覆 DoDoDoDo 的帖子

我係全人奶, 我個b出世10日已經有濕疹la, 係下巴仔到, 之前一路都冇同佢去睇醫生, ...

別墅

回覆 DoDoDoDo 的帖子

一定可以變返靚靚架, 不過你要有個心理準備, 濕疹lee樣野係一個長期戰爭, 時好時壞, 當我知道我個bb有濕疹ge時候, 我上網同問人睇左好多資料, 發現冇一種方法係可以對個個bb都一定有用, 一定可以好哂唔會返發, 有d bb好返就唔會再返發, 有d到左15,16歲都仲會返發, 所以冇一定係用邊種方法係最好, 我地做媽媽ge唯有勤力d同佢塗補濕, 唔好比d濕疹擴大到其他部位, 可以試下塗其他藥膏睇下邊一種先岩自己個bb.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊