產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

懷孕初期成日肚餓,你地會唔會?

我宜加8weeks,冇嘔過,有時會想嘔,但係就成日都肚餓,
2hrs到個肚就會好餓,都唔知點算!! :-(

別墅

Re: 懷孕初期成日肚餓,你地會唔會?

hi yuiyui82,
same case here!
i dont have 想嘔 feeling since my pregnancy but during the first 3 months, i was always hungry even though i already ate a lot. i desperated for food (espeically for rice) too. that's the reason i gained 12 pounds in first 3 months!!!
(i am now 4 months and 3 weeks, totally gained 17 pounds so far)......

大宅

2020勳章

psp,
咁你宜加仲係咪成日都想食野?
咁快重仲咁多@@

男爵府

我就無嘔過喇,不過就頭3個月一日食9碗飯(大碗)!

伯爵府

我先得 5W,但我就勁大食,食完成個飯盒過一個鐘多 d 又好肚餓,係餓到想嘔咁喎

我上網睇人o地話兩三個月先開始會大食嘛,我問醫生,醫生又話每個人反應唔同,我驚我等時脂肪多得滯,做檢查會比較麻煩

大宅

我都好大食嫁,係我未知自己有果時,我一日係咁食,食完呢樣又唔夠一個鐘又肚餓,嚇到我個fd當堂呆左,不過現在約9weeks,呢排就食少左!可能因為自己病,唔想食野,但唔食野就嘔到我死,尋晚就係咁嘔,嚇鬼死我隻佬
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

伯爵府

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我依家10weeks, 食完嘢都係好快肚餓, sat/sun係屋企食完午飯瞓覺, 瞓醒之後就肚餓, 老公都話乜真係咁快肚餓嘅. 同埋成日口淡, 突然想嘔, 但嘔唔出, 又好多胃氣, 希望快d捱過去.  

伯爵府

但咁食法驚唔驚媽媽會變得太肥呀

大宅

我都係成日肚餓, 初頭果時日日都唔同, 又時嘔到咩都唔想食, 第日又成日好想食野, 所以初頭3個月我食到幾多就食, 因為唔知幾時又嘔到七彩咩都食唔落, 我依家4個幾月, 又開始成日肚餓, 我會食生果同全麥餅乾, 咁樣健康d

大宅

好正常ar,我都係最初o個幾個月勁開胃
d人話係好極端ga,一係就嘔死,一係就勁食
我就係後者

複式洋房

Sometimes, I wake up at night (2-4am) as I feel extremely hungry. I need to eat a piece of bread or so in order to feed myself.
http://www.youngnutrition.net/member/tickers/40427/ticker2.png[/img][/url] http://www.youngnutrition.net/member/tickers/40427/ticker2.png" border="0" >
該用戶已被刪除

大宅

好媽媽勳章

因為要少食多餐嘛,咁係正常架..所以我個袋成日都有一支水同一d小食架...

伯爵府

winga_li 寫道:
好正常ar,我都係最初o個幾個月勁開胃
d人話係好極端ga,一係就嘔死,一係就勁食
我就係後者

咁我又係勁食係咪唔會嘔喇??

伯爵府

我又唔係真係肚餓, 而係d胃酸lar到個人好唔舒服, 特別係條喉嚨, 要食soda biscuit才可舒緩一下, 不過好快又lar過.

大宅

咁我又係勁食係咪唔會嘔喇??

我諗係gwa,不過咁會肥得好快

民房

我都好快就肚餓, 食完飯個幾鐘就餓, 跟住咪飲杯奶囉, 飲完一個鐘唔夠, 又餓, 咁又食兩三餅...

我都好驚變大肥婆... 特別在朝早, 六點鐘到就自己醒一醒, 覺得好鬼肚餓, 但又想訓多陣喎, 咪繼續訓囉, 訓到 七點半起身, 就覺得勁肚餓, 咁樣...係咪唔係幾好呢?

伯爵府

June200506 寫道:
我都好快就肚餓, 食完飯個幾鐘就餓, 跟住咪飲杯奶囉, 飲完一個鐘唔夠, 又餓, 咁又食兩三餅...

我都好驚變大肥婆... 特別在朝早, 六點鐘到就自己醒一醒, 覺得好鬼肚餓, 但又想訓多陣喎, 咪繼續訓囉, 訓到 七點半起身, 就覺得勁肚餓, 咁樣...係咪唔係幾好呢?

我每朝起身都餓到想嘔咁...

複式洋房

我懷孕初期冇乜胃口架,但中期就成日肚餓,有時食完飯之後都要再食野...
如果全日係屋企就全日都不停食野tim
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

大宅

係係••
我依家差不多四個月都係咁呀!!

食完一陣又食麥皮加奶••

首頁

尾頁

跳至