夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

冇得救

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Re: 冇得救

小香香:
今次佢又衰咩? 又鬧你d 咩呀?
Childhood is journey, not a race.

複式洋房

小香香 寫道:
我諗個死八公冇得救架啦!!!真係唔想認佢係老
連佢阿爸都忍唔住叫佢唔好成日鬧我..
佢都仲係咁..真係唔想再一齊

有咩樹咪返屋企一五一十講清楚, 唔好在老人家面對鬧交...老人家會好擔心你哋o家....

水晶宮

orangelai,
呢樣野係小香香都控制唔到...佢老公成日少少野就鬧佢,佢係被鬧o個個....所以我諗佢都唔想被老人家知...反而係佢老公不避嫌不論地點咁鬧佢... :cry:

Childhood is journey, not a race.

禁止訪問

水晶宮

如果真係好難忍...忍到忍無可忍....不如嚇下佢,搬回家住兩天... (不過,可能要同外家講下...因為唔止嚇到你隻佬,可能嚇埋外家...)

禁止訪問

別墅

你又係入黎呻下架姐, 可?

呢種男人, 得罪講句, XXXXX(自己估啦), 係我, 走左九世, 仲聽佢UP咁多風? 叫佢收皮啦.

你鬧又唔夠佢鬧, 又唔試下玩大佢, 佢會改咩? 佢根本唔驚你, 更加完全唔尊重你. 又得罪講句, 我連自己隻狗都唔會咁鬧, 係人地面前更唔會大聲喝佢一句, 咁你話啦.

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

禁止訪問

別墅

呢D男人而家真係好少有架啦, 係以前你阿爸阿媽果代好冇知識係舊式婚姻先會咁.

呢個年代, 咁對自己係老婆真係好low class, 你以為你俾佢兜口兜面咁丙好瘀, 其實人地心裏面會話呢個男人有病呀? 痴架?

你老公係咪有病呀? 係就俾佢食藥啦.

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

小香香 寫道:
[quote]
是是但但 寫道:
如果真係好難忍...忍到忍無可忍....不如嚇下佢,搬回家住兩天... (不過,可能要同外家講下...因為唔止嚇到你隻佬,可能嚇埋外家...)

我要先買個舒服既沙發去外家先..因為我地有兩間公屋..連埋的..咁我會去我細佬個邊住..不過要準備哂D野先..
走佬真係好麻煩..我諗住個邊都擺一SET野..咁下次個死八公再激嬲就返去住..起碼住返一個星期先嚇到佢..仲要唔聽佢電..淨係留張紙條比佢..話要冷靜一下...但等下次先..因為咩都未買..我聽日就出去睇野....買D野過去..唉...又要出血勒[/quote]

不過,我估呢招只可用1-2次嚇佢,試多幾次的話,佢當你返外家好平常,唔理你呀。

水晶宮

小香香:
寧教人打仔,莫教人分妻....但你老公咁樣,話又話過佢,傾又傾過喇! 都係c性不改~長此下去, 人都癲...
搬開下嚇下佢都好架! 唔好等佢大安旨意,老婆奉旨stand by o係樹俾佢鬧 !!!

禁止訪問

水晶宮

晴B媽 :
搬開1-2次係warning!!!
如果佢一次又咁兩次又咁,永遠轉過頭又故態復萌...小香香真係要好好考慮下佢地既將來....可否永遠咁對一個人這樣忍讓下去....
但點唔好都好啦~我覺得暫時黎講,都可以咁樣升級(離家出走) 嚇下佢,當俾個機會大家,睇下佢會唔會改囉...

禁止訪問

洋房

同意! 所以我成日都唔明點解咁多怨偶, 係唔係結婚之前大家都掩飾得太好, 所以........
[quote]
parker 寫道:
呢D男人而家真係好少有架啦, 係以前你阿爸阿媽果代好冇知識係舊式婚姻先會咁.

呢個年代, 咁對自己係老婆真係好low class, 你以為你俾佢兜口兜面咁丙好瘀, 其實人地心裏面會話呢個男人有病呀? 痴架?

你老公係咪有病呀? 係就俾佢食藥啦 :cry:

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

[quote]
方鍾SIR 寫道:
同意! 所以我成日都唔明點解咁多怨偶, 係唔係結婚之前大家都掩飾得太好, 所以........
[quote]

我覺得唔係話婚前專登去掩飾,而係,拍拖永遠都係甜蜜兼盲目,好多缺點會見唔到,而且你唔同愛人一起生活過,跟本唔知佢有d咩壞習慣,婚後呢d壞習慣同缺點就逐漸顯現,例如:我老公,臨訓又唔刷牙......冇手尾,用完d野唔放好,搞到成屋亂糟糟,我就做到成個工人o甘..............未嫁佢點知呢,老公都唔會話你知呢d野啦。
最重要的係,老婆覺得有好大問題,要佢改,老公就覺得係小問題,死性不改............

首頁

尾頁

跳至