意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 29|主題: 151853

跳至
新宿酒店

男爵府

國民生產總值:6704

新宿酒店

有無媽咪住過 Kadoya Hotel or Shinjuku Price
邊間酒店會方便 d~

王國會長

國民生產總值:25204

王國會長

Re: 新宿酒店

我剛去完住keio plaza, 房又大, 近JR, limousine 又直到
但較貴.

vksophie 寫道:
有無媽咪住過 Kadoya Hotel or Shinjuku Price
邊間酒店會方便 d~

別墅

國民生產總值:943

我住過keio plaza及Shinjuku Price,
Shinjuku Price, 價錢比keio plaza平, 房細, 近JR, 無limousine 直到, 但行去limousine新宿站都近, 約行一個街口過完馬路就係, 晚上落街消夜好方便.....
Kadoya Hotel 就未住過....
邊間酒店會方便 d~
[/quote]

男爵府

kikimon,

請問Shinjuku Price 附近晚上雜唔雜呀
因為得我地3個女仔去.....膽粗粗旨意我帶路而佢地又未試過自由行去日本,我只住過池袋果邊酒店~:-|

男爵府

國民生產總值:5574

vksophie,

我不知你住的酒店近唔近歌舞妓町那邊, 因聞說近的話會雜d, 一般都無乜野既

子爵府

國民生產總值:13144

2019新春慶豚圓 2019勳章

vksophie,

定了日子未呀! 3 個人3 人房我提議住池袋的 CROWNE METROPOLITIAN , 東瀛遊1440/NIGHT, 好近JR 架http://www.metropolitan.jp/

另外幾間航空公司都做緊機票優惠,
http://res.zuji.com/cannonball.ctl?LANG=HK&Service=ZUJIHKZH&module=calendar&self_trav=1&inp_dep_arp_cd_1=hkg&inp_arr_arp_cd_1=NRT&SearchMethod=BestFareFinder&inp_pax_cnt=1

男爵府

CMMANDY,

而家湊夠4個人喇! 已經定左12月頭去.....因細妺公司有旅遊優惠 join ANA 藍天假期package,不過只局限幾間酒店,所以要咁急搵資料 law~
唔該妳呀~

子爵府

vksophie,

ANA 藍天假期package 唔會客氣 :wink: :wink: 真開心

別墅

kikimon,

請問Shinjuku Price 附近晚上雜唔雜呀
因為得我地3個女仔去.....膽粗粗旨意我帶路而佢地又未試過自由行去日本,我只住過池袋果邊酒店~:-|

Shinjuku Price 就同歌舞妓町隔一兩個路口, 從新宿jr站去酒店可以唔經歌舞妓町都得, 歌舞妓町有好多食店, 卡啦ok, 酒吧, 時鐘酒店, 同埋一間開24小時既雜貨店, 都雜架, 不過日本治安幾好, 又唔覺住係附近好差喎...

講開治安, 我試過早年出差, 係東京品川太子酒店住, 個處係商業區, 有d食店, 店舖唔多, 夜晚11點係街有個男子走來問我去唔去飲杯野喎, 我故意用英文答叫佢講多次, 佢就驚到立刻彈開走啦, 事後問返d日本人, 佢地話係日本, 請唔識既女仔去飲杯野好平常喎, 又唔會胡亂騷擾人, 治安唔差架甘話喎...

別墅

vksophie,

續...

如果你鐘意出夜街同埋睇下日本地道風貌, 住新宿唔錯架, 新宿夜晚好熱鬧好多當地人去消費, 有條街(係JR新宿西口)晚上好多人擺街邊檔, 占卜, 賣小玩意, 二手(中古)貨, 麵檔...而且新宿區之內食店, 7仔, 漫畫店, 周圍都有, 開到好夜...

大宅

國民生產總值:3185

咁我又想問下,Sunshine city prince 同 shinjuku prince
尼二間酒店邊間會好d同方便shopping 架~請指教
tks!

子爵府

Sunshine city prince 在池袋, 約 JR 8 分鐘到達, 本身和Sunshine city 貼住, shopping 好方便, 因為佢有反斗城及幾間童裝店, 買完上返酒店好方便, 但佢勁多香港團.

shinjuku prince 在新宿, 約3 分鐘直達, 但聽聞會聽到JR 的格格格格 聲, Maybe好嘈

大宅

咁尼兩間酒店由機場(BY BUS) ---> 酒店門口需時要幾耐 TKS!
(A)Sunshine city prince
(B)Shinjuku prince

珍珠宮

國民生產總值:44689

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Shinjuku Price d 房太細,且不太舒服

別墅

(A)Sunshine city prince
--->Limousine time table - 85min direct to hotel, 1 or 2 bus per hour

(B)Shinjuku prince
-->Limousine Time Table - 85min NO bus direct to Shinjuku Prince Hotel, only to bus station near JR Shinjuku West Exit, then walk 5 min to Shinjuku prince

伯爵府

國民生產總值:19413

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章

kikimon,

以下兩間酒店, 你會選那一間 ? 比較Hotel service, room size, traffic, 附近的食店等等.

1. 池袋 - Metropolitan
2. 新宿 - Keizo Plaza

大宅

kikimon,
唔該晒妳~

別墅

3b 寫道:
kikimon,

以下兩間酒店, 你會選那一間 ? 比較Hotel service, room size, traffic, 附近的食店等等.

1. 池袋 - Metropolitan
2. 新宿 - Keizo Plaza

3b,

我住過 新宿 - Keizo Plaza, 但未住過 池袋 - Metropolitan,
據資料搜集所知, 兩間級數差不多都有四五星, room size都比較寛闊, 近jr, 亦有機場巴士直達, 而附近食店都有唔少, 但相信新宿區既食店開得夜d, 成十一, 十二點新宿既旺區仲係周街都係人...我鐘意消夜又唔想幫親酒店內既食店, 所以係東京我個人首選住新宿區...

民房

國民生產總值:89

Hi,

Washington Hotel quite good. U can use the subway from Train Station to Hotel. Very convenience.

Last year, I stayed there 3 nights. I like it more than Princes.

男爵府

kikimon,

唔該妳呀! :-P

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.